Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   kendisini dünyalar hâkimi sanır (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/150075-kendisini-dunyalar-hakimi-sanir.html)

hanzala 26.03.2015 21:01

kendisini dünyalar hâkimi sanır
 
kâinatın ritmine, âhengine, düzenine yaklaşımı 'olumsuz' olmayan kişinin hayatını, hava şartları da 'olumsuz' etkilemez.
lapa lapa karın yağdığı bir günde sanki kar yağmıyormuş gibi hayatı 'herhangi bir gündeki gibi' yaşamaya kalkışmak, kâinatın düzenine isyandır. isyan, cezasını bulur!
hayatı 'olumsuz etkilediği' söylenen o hafif ve incecik kar tanelerinden her biri, firavun nefislere bir şamar gibi iniyor yeryüzüne...
hepi topu, insanın cirmi bu kadardır işte: kendisini dünyalar hâkimi sanır, incecik kar taneleri ona 'dur bakayım' der, ona haddini ve rabbini bildirir!
kar isimli 'beyaz rahmet'in, bir de böyle bakabilsek, nefsi törpüleyen, kalbi yıkayıp arındıran bir rahmet veçhesi daha vardır...

metin karabaşoğlu

Ada 26.03.2015 22:08

Cevap: kendisini dünyalar hâkimi sanır
 
Bu zamanda nimet diye bakıyorsun tevekkül ediyorsun polyana diyorlar bakmak ile görmek arasinda ince cizgi... Oysa en siddetli yagmurlardan sonra açardı gökkuşağı en zifiri karanlığın ardiydi şafak. ..


Saat: 07:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.