Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Giyim, kelimeler (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/53995-giyim-kelimeler.html)

FifiVePirtik 09.09.2013 22:27

Giyim, kelimeler
 
Giyim, Kelimeler
İnsanlar hakkında hemen konuşmamalıyız. Konuşmadan önce ilk değerlendirmemiz giyimdir, sonra ise kelimeleridir.
Konuşmalar insanların ne kadar etkin olduğunu anlamamıza kâfidir. İnsanın giyiminin önemli olduğunu defalarca okumuşuzdur. Hakikaten giyimine özen gösteren kişilerin etkileyicilikleri var.
Hayranlık uyandırırlar bizim üzerimizde.
Görmediğiniz biriyle ortamda karşılaştığınız zaman ilk gördüğünüz kişinin giyimi olur. Giyimini beğenirseniz yakınlığınız otomatikman artacaktır.
Hele giyiminin yanında, kişisel bakımına da önem vermişse konuşmanıza dikkat edersiniz. Hele alt kademede olurda giyimi şık, kişisel bakımıyla ağırlığı olanlara hayran olurlar. Ben bunu ilk defa orta öğretim kurumunun birinde yaşadım.
Görev yaptığım yerde ilk defa karşılaştığım birinin etiketinin Ankara'dan gelen müfettiş olarak değerlendirdim.
Baktım ki, giyimi şık, konuşması oturaklı, duruşu vakarlı, siz olsanız da benim gibi düşünür müydünüz? İnsanların hayranlığı için değil fakat nimetin şükrü içinde giyinmeliyiz.
Giyim size saygıyı arttırdığı gibi, kariyerinize uygun giyiminiz olmaz ise almış olduğunuz diplomanın ehemmiyeti yoktur.
Yıllar önceydi. Meslek alanında uzman olarak kendisine derdimizi anlatmak için gittik. Ofisinde yoktu.
Sonra birisi ofise girdi. Ben kendimce bu arkadaşta benim gibi herhalde dedim. Buyurun söyleyin dediğinde, bende ofisin işleticisine geldiğimi ifade ettim.
İşte o, benim demesin mi? Hiç ummadığım cevaptı bu benim için. Peki dedim meselemi arz ettim. Öneride bulundu. Nezaketen dinledim. Tatmin olmadım.
Tatmin olmadığım içinde ofisten çıkınca başka, danışılacak uzmana gittim. Giyimiyle, konuşmasıyla beni ikna etti.
Öğretmenlerin giyimini her gün denetleyen öğrencilerimiz var. Bilgimizle, kültürümüzle, konuşmamızla, saygımız ve sevgimizle numune olmalıyız.
Giyimimizin yanında kitap okuyan, kültür adına birikimli olan öğretmenler öğrencilerin gözünde en ideal liderdir. Sosyal yönü de kuvvetli olursa öğrencilerin üzerinde otoriteyi karizmasıyla oluşturmuş olur.
Bizim öğrencilerimize şekil vermemizde biraz yetersiz kaldığımız dillendiriliyor. Öğretim ve eğitim sadece okulda olmaz.
Aileyi öne alır, çevreyi katar, okulu da eklersek çocuğun şekillenmesi üçüne bağlıdır. Okullarımızda ki tüm hal ve hareketlerimizin kaydedildiğini yakinen öğrendim.
Okullara öyle haberci falan koymadım. İlköğretim birinci kademede ve ikinci kademede ve de orta öğretimde öğrencilerim var.
Kendi aralarında konuşurlarken kulak misafiri olunca hayrette kalıyorum. İdareciyi, sınıfında ki öğretmenleri sıkı sıkıya izlediklerine şahit oldum.
Ders anlatımları. Ödev konusunda ki tutumlarını anlatıyorlar. Sözleri, davranışları ve yaptıkları konuşmaları yorumluyorlar. Aynı çıkıştan yorumda almak için bana yöneltiyorlar.
Meslektaşlarım hakkında hiçbir platformda dillendirmem. Hele çocukların, öğrencilerin yanında asla yorum yapmayı kendime yakıştırmam.
Öğrencilere de öğretmen olarak giyimimizle ve kültürümüzle örnek olmalıyız.


Saat: 12:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.