Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sinema (https://www.forumaski.com/sinema/)
-   -   Derin Kabus (As Above, So Below) Uykularınızı Kaçıracak! (https://www.forumaski.com/sinema/130876-derin-kabus-above-so-below-uykularinizi-kaciracak.html)

Courage 10.09.2014 20:17

Derin Kabus (As Above, So Below) Uykularınızı Kaçıracak!
 
Derin Kabus (As Above, So Below) Uykularınızı Kaçıracak!

Korkuseverlerin sabırsızlıkla beklediği Derin Kabus (As Above, So Below) bu Cuma, ülke genelinde sinemalarda!

Karantina, Şeytan ve The Coup gibi korku-gerilim filmlerine imza atmış olan John Erick Dowdle'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Derin Kabus Paris'in yer altı tünellerinde korku dolu anlar yaşatmaya geliyor. Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge ve François Civil gibi genç oyuncu kadrosundan oluşan yapımın senaryosu Drew Dowdle ve John Erick Dowdle ikilisine ait.

Dolambaçlı Paris sokaklarının karmaşık tünellerinde antik kalıntılar aramaya çıkan bir grup maceracı arkeoloğun farketmeden başlarına alacakları belayı konu eden yapım hakkında konuşan yönetmen John Eric Dowdle; "Karakterleri güçlü göstermek için çok uğraştık." dedi. Çekimlerini gerçek mezarlıkların içinde gerçekleştirilen filmi ile ilgili yapımcı Drew Dowdle; " İlk önce Romanya'da bir plato kurmayı düşündük ama sonra vazgeçtik. Gerçek mezarlıkların görkemli dokusunu yansıtmak için Kamu Dairelerinden gerekli izinleri almak için çok uğraştık ve başardık. Bu durum bizi çok zorladı. Yapıları tahrip etmemek için olabildiğince titiz çalışmaya özen gösterdik" dedi.

Bazı sinema eleştirmenlerinin film için belgesel niteliğinde vurgusu yapmasıyla ilgili konuşan yönetmen; "Evet, bu film için belgesel yakıştırması yapılabilir..." dedi. Yapımcı Drew Dowdle ise; "filmin belli bir akışı var ve evet, bu film için bir belgesel diyebiliriz..." şeklinde konuştu. Filmin fragmanında klostrofobik görüntülerin yer almasıyla ilgili; " Tünelleri daha geniş ve derin göstermeye çalıştık ama alanın kendisine ait ürkütücü bir görüntüsü var. Büyük, boş ve kokacağınız koridolar var, klostrofobik görünmesini sağlamak için özel bir çalışma yapmadık ama bu alanları bazı sahneler için kullandık." dedi. Filmin içindeki doğaüstü güçlerle ilgili konuşan yönetmen; "Karaterler mezarlıkların içinde arayıştayken onları sürekli daha derine inmeleri konusunda dürten bir şey oluyor. Bunu kendi karanlık sırları olarak düşünerek, derine indikçe kendi şeytanlarıyla karşılaşmaya başlıyorlar. Pişmanlıkları gelip onlara musallat olur..." şeklinde konuştu. Son olarak yönetmen filmle ilgili; " Biz temeli olan doğaüstü varlıkların ve ayrıca tarihsel olguların bir arada olduğu bir film yapmaya çalıştık ve bunu gerçekten başardık diye düşünüyorum..." dedi.

Derin Kabus (As Above, So Below), 12 Eylül 2014'te sinemalarda!


Saat: 20:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.