Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Stil - Bakım (https://www.forumaski.com/stil-bakim/)
-   -   Erkeklerde Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/stil-bakim/34574-erkeklerde-cilt-bakimi.html)

Perii 31.05.2013 14:32

Erkeklerde Cilt Bakımı
 
Erkeklerde Cilt Bakımı

Bakımın sadece kadınlara özgü olduğu devirler kapandı. Günümüz erkeği artık etkileyici olmak için çaba ve vakit harcıyor. Kozmetik dünyası ise kadınlara sunduğu imkanların hemen hemen hepsini erkeklere de sunuyor.



Erkekler cilt bakımları söz konusu olduğunda kadınlara oranla daha şanslılar. Çünkü ciltleri onlardan çok fazla bir özen beklemiyor.Ama bu hiçbir bakım gerekmediği anlamına da gelmiyor.



Aslında erkeklerin zorunlu olmadıkça kişisel bakım ürünlerine rağbet etmediklerini görebiliyoruz.



Erkek cildi yapı olarak kadın cildinden daha sağlıklı. Doğadan gelen bir nem ayrıcalığı var ki, bu sağlıklı bir cilt için ilk koşul. Ancak günümüz şartları, erkek cildinin bu avantajını adeta ortadan kaldırıyor. Bu nedenle onların da ciltlerine ayrı bir bakım uygulamaları gerekiyor.


Erkek cildinin yapısı kadınınkinden farklı. Sebum salgılanması erkeklerde daha fazla. Ergenlik döneminde başlayan sebum salgılanması, yetişkinlik çağında maksimum seviyeye ulaşıyor, 60 yaşından itibaren de azalarak, cildin kurumasına yol açıyor.



Cildi temizlemek demek cildi doğal nem tabakasını oluşturan sebum dan tamamen kurtarmak değildir.Kendi koruyucu ve nemlendirici üst tabakasından mahrum bırakılan cilt kendini saldırıya uğramış hissedecek ve daha çok salgı üreterek bu saldırıya karşı koymaya çalışacaktır.



Traş zaten tek başına bile hassas yüz cildinin sivilcelenmesini ve kıl dibi sorunları oluşması için yeterli bir cilt saldırganıdır.Traş esnasında özen gösterilmezse yüzün ter ve sebumdan oluşan koruyucu tabakasından mahrum edilen cilt gerginleşir, soğuğa karşı dayanıksızlaşır ve kuruyarak dayanıklılığını ve gerginliğini kaybeder. Bu nedenle erkeklerin de ciltlerine özen gösteren temel bakım alışkanlıkları edinerek bunu sürdürmeleri ciltlerine ömür boyu genç görünüm sağlayacaktır.



Deri katmanları içerisinde bulunan bezlerden salgılanan sebum, cildi koruyucu etkisi olan bir nem ve yağ tabakası oluşturuyor. Ancak sebum salgılanmasının bazı yan etkileri de var. Sebum, porların genişlemesine ve burun kanatlarının iki yanında küçük siyah noktacıkların, minik yağ keseciklerinin oluşmasına neden oluyor. Erkeklerin ciltleri ile ilgili en büyük estetik kaygılarından biri de işte bu nokta ve kesecikler.



Cilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek hususlar:



Sigara içmeyin.

Aşırı güneşlenmeyin.

Cildinizi hergün nemlendirin.

Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın.

Her hafta 1 peeling yapın.

Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.

3 günde 1 eriyinceye kadar bir buz kalıbını cildinizde

gezdirerek dolaşımı hızlandırın.

Günde 2 litre su için.



Thor 23.07.2013 17:06

Cevap: Erkeklerde Cilt Bakımı
 
Tavsiye ve bilgiler için teşekkürler :)

Bunlara uyacağım ve yapmaya özen göstereceğim. :gulumse: Benim için cilt önemli. Her ne kadar kadınlar(kızlar) için cilt daha bir önemliyse bakımlı erkekler içinde o kadar önemli.
Bence her iki cinsiyet içinde cilt önemli bir yer çünkü yüz , vücut sermeyemiz, geleceğimiz, geleceğimize iyi bakmalıyız ki yaşlanmayı azaltalım,sağlıklı kalalım.


Saat: 22:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.