Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Stil - Bakım (https://www.forumaski.com/stil-bakim/)
-   -   Traş Olma Sanatı (https://www.forumaski.com/stil-bakim/63968-tras-olma-sanati.html)

Beste 01.11.2013 15:10

Traş Olma Sanatı
 
Traş Olma Sanatı

Ağrısız sızışız kansız veya pürüzsüz bir tıraşa giden y ol tıraş sanatını iyi bilmekten geçer. İşte o sanatın püf noktaları.
-Kaliteli bir tıraş bıçağı edinin (Eğer tıraş makinesi tercih ediyorsanız oda kaliteli olsun.) . Zira o bıçaksizi fazla uğraştırmadan sakallarınızı kesecek; aynı zamanda da cildinizde yağın üzerinde kayar gibi kayacaktır.

-Tıraş sabununu veya köpüğünü sakalınızın çıktığı bölgelere iyice yayın. Cildinizin gergin olması bu noktada önemli; kaliteli bir tıraş sabunu bu gerginliği layıkıyla sağlayacaktır.

-Tıraş bıçağını sakalınızın çıktığı yöne doğru hareket ettirin. Keserken sakallarınızla bıçağınızın aynı yöne doğru bakıp bakmadığını kontrol edin. Ve en önemlisi ilk bıçak darbesini (Eğer boynunuzdan işe başlıyorsanız.) sakalın ilkbaşladığıyere vurun; aralardan kesmeye başlamak tahrişe neden olabilir.

-Bıçağınızı her iki-üç darbeden sonra sıcak suyla temizleyin. Böylece bıçağınız daha iyi temizlenir ve cildinize daha az zarar verir.

-Yüzünüzde sivilce varsa onu asla tıraş olurken kesmeyin. Mikrop kapmaması için sivilcenizin sadece etrafındaki sakalları alın.

-Tıraş sonrası cildinizi sıcak suyla yıkayın (Sonrasındabir de sıcak havluyla yüzünüzü örtmeniz çok daha iyi iş görür.). Ve hemen ardından tıraş sonrası losyonunuzu veya after shave'inizi kullanın.


Saat: 20:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.