Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Stil - Bakım (https://www.forumaski.com/stil-bakim/)
-   -   Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin (https://www.forumaski.com/stil-bakim/63997-kotu-aliskanliklarinizdan-vazgecin.html)

Beste 01.11.2013 15:33

Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin
 
Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçin

Sigara insanı çabuk yaşlı gösterebiliyor. Cildin tahriş olmasında büyük rolü vardır. Sigara içen erkeklerin ayrıca yüz,el ve ağızlarında pis bir koku meydana gelir. Bu sigara kokusu her zaman iticidir. Sigara içen insanlara dahi itici gelir. Uzun süre sigara içen erkeklerin ellerinde ve yüzlerinde kırışmalar görülür. Eğer sigara vücuda iyi baskı yaptıysa ve vücut dengesini kayıp etmiş ise o zaman o erkeklerin yüzlerinde kırışmalar belirgin olur.

Alkol kullanımı sigara kullanımı kadar etkilidir. Özellikle sigara ve alkol bir erkeğin vücudunda yer edinmişse zaten ister istemez bu surete sirayet eder. Alkol kana çabuk karışır. Önemli enzimlerin çalışmasını engeller. Vitaminlerin vücut içerisinde bir süre çalışmasını engeller. Bu devrede cildi koruyan bazı vitaminlerin aktivasyonunu engellediği için o esnada eğer yüz kısmına bakteri bulaşmış ise ciddi manada yüzünüz etkilenir. Siz bunun farkına varamazsınız. İlerleyen zamanlarda yüzünüzde oluşan bazı aksaklıklarla bunu fark edersiniz fakat alkolden ileri geldiğini anlamazsınız ya da kabullenemezsiniz. Alkol içerek bedeninize ve diğer organlarınıza da zarar verdiğinizi unutmayın. Alkolün yüze temas olayını yukarıda açıklamıştık ona girmiyoruz.

Aşırı kafein alımı sonucu ciltte sertleşme ve kırışma ortaya çıkar. Bundan dolayı aşırı kahve ve çay tüketmek ya da kola içmek cildinize ve yüzünüze zarar verebilir. Bunun ölçüsü iyi bilinmelidir. Yoksa hiç kimse günde 5 çay bardağı Siyah çay içmekle cildine zarar vermiş olmaz. Fakat her gün 20 çay bardağı çay tüketmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Çünkü çayı siz arada değil, her zaman tüketebiliyorsunuz. Kahve içerisinde kafein oranı daha yüksek olması kahve tüketimini minimumda tutmanız gerektiği açıklanıyor. Kola içerisinde kafeinin yanı sıra fosforik asit bulunması cildinize iki kat zarar vereceği tahmin ediliyor. Bundan dolayı çay, kahve ve kola tüketimi dikkatli yapılmalıdır. Benim size özel tavsiyem, çay ya da kahve tüketirken mutlaka arada ya da sonra 1- 2 bardak su için. Bu şekilde diüretik etkisi ile cilt gözeneklerindeki kurululuğu ortaya çıkarmazsınız.


Saat: 18:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.