Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Takı - Aksesuar - Bijuteri (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/)
-   -   Pırlanta Yüzükler Neden Pahalı (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/154534-pirlanta-yuzukler-neden-pahali.html)

DeRDeST 24.05.2015 21:48

Pırlanta Yüzükler Neden Pahalı
 
Pırlanta Yüzükler Neden Pahalı?

Pırlanta Yüzük, Pırlanta Yüzük Fiyatları, Pırlanta Yüzük Neden Pahalı, Pırlanta Yüzüklerin Pahalı Olmasının Nedenleri, Neden Pırlanta Yüzük Pahalı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Tektaş pırlanta; evlilik teklifi söz konusu olunca akla ilk gelen şeydir. Evlenme teklifi alan her kız teklifin ardından tektaş yüzük bekler. Göz kamaştırıcı bir parlaklığa sahip olan tektaşların bir çok çeşidini, modelini bulmak mümkündür. Pırlanta yüzüklerde kesim, parlaklık, karat gibi kriterlerine göre fiyatları değişmektedir. Evlenme teklifini yapacak olan beyleri ilgilendiren en önemli konu da aldığı yüzüğün fiyatıdır. Genel olarak bakıldığında güzel, renk, parlak ve iyi bir el işlemesine sahip pırlantanın uygun fiyatını bulmak pekte mümkün olmuyor. Peki ama pırlanta neden pahalı? Onu bu kadar değerli bakan ne?

Pırlanta elmasın işlemiş hali olarak adlandırılır. Elmas çok sert bir taştır. Ve işlenmesi oldukça zordur. Çok fazla el emeği ve işçilik isteyen bir üründür. Kullanılan maden yüksek ayarlı bir altın olursa fiyat artacak, ayar düştükçe de fiyat makul seviyelere inecektir. Aynı şekilde kullanılan madenin gramajı da fiyata etki etmektedir. Her insan aldığı pırlantanın göz kamaştırıcı ve kaliteli olmasını ister. Pırlantayı değerlendirmek için bazı kriterler vardır. Bunlar; 4C olarak adlandırılan kriterlerdir. Kesim, renk, berraklık ve karattır.

Elmas çok sert bir maden olduğu için kesimi de oldukça zordur. Ve elmasın kesimi el emeğiyle yapılır. Bu da pırlantanın değerini iki katına çıkarır. Her pırlanta renksizmiş gibi gözükür. Ancak pırlantanın renkleri arasında ton farkı bulunmaktadır. Pırlantanın en önemli özelliklerinde bir de parlak olmasıdır. Doğada bulunan en lekesiz ve parlak olan madde elmastır. Ancak yine de üzerinde gözle görülebilen bazı lekeler vardır. Bu lekelerde elmasın işlenip pırlanta haline getirilirken temizlenip parlatma işlemi yapılır. Pırlantanın ağırlık ölçüsü karattır. Pırlantanın değerini en çok belirleyen unsurların başında gelir.

Gördüğünüz gibi pırlanta bir çok zorlu ve el emeği isteyen evrelerden geçer. Bu evreler zaten değerli olan pırlantaya daha da değer katmaktadır. Pahalı olmasının sebebi de işte bu faktörlerdir. Özellikle karat ölçüsü ve parlaklığı önemlidir. İşte pırlantayı bu kadar pahalı yapan etkenler bunlardır.Eğer bütçenin istediğiniz bir modeli almaya yetmiyorsa uygun fiyata da bulabileceğiniz pırlantalar mevcuttur.

Kaynak: pirlantaci.org

Nixie 25.05.2015 13:39

Cevap: Pırlanta Yüzükler Neden Pahalı
 
Ben bu işlerden cidden anlamıyorum yahu :)
Geçenlerde arkadaşlarımın sohbetine denk geldim ''Evlilik teklifi esnasında 5.0'dan aşağısı kurtarmaz hadi olsun en kötü 4.5.'' diye yaygara yapıyorlardı. Ben ondan sonra merak edip araştırdığımda öğrendim bu karatların değerini :D


Saat: 00:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.