Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Takı - Aksesuar - Bijuteri (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/)
-   -   Yakut Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/161482-yakut-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 23.07.2015 20:08

Yakut Nasıl Kullanılır?
 
Yakut Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ateş renginde büyüleyici olan, değerli taşlar arasında en mükemmeli, taşların kraliçesi ve kralların taşı olarak bilenen yakut bir yücelik taşıdır. Bu yüzden tarih boyunca birçok medeniyet boyunca el üstünde tutulmuş ve diğer taşlardan daha çok saygı gösterilmiştir. Peki, bu önemli ve değerli taş nedir, nasıl oluşur ve kullanılır?

Safir, zümrüt ve elmasla beraber en değerli 4 taşı oluşturan yakut alüminyum oksidin bir mineral hali olan korindondan meydana gelir. Bu mineralin sertlik derecesinin 9 olması bu değerli taşı elmastan sonra dünyadaki en sert mineral yapar. Pembe ve kırmızı tonlarında olan rengini ise içerdiği krom elementi verir.

Yakutun değeri en çok rengine göre belirlenir. En parlak ve en değerli kırmızı “güvercin kanı” kırmızısıdır ve bu renkte olan yakutlar diğerlerine göre büyük bir üstünlük sağlarlar. Bütün doğal yakutlar renk bozuklukları ve “ipek” olarak bilinen Rutil gibi aslında taşın değerini artıran kusurlar içerirler. Bu kusurlar doğal yakutları sahtelerinden ayırmanıza yarar.

Peki, yakut nelere iyi gelir? Bir kan taşı olarak bilinen yakutun kalbi, kalp kasını, karıncığını ve atardamarlarını güçlendirdiği ve kan dolaşımını ve akışını canlandırdığı düşünülür. Aynı zamanda adet kanamasını düzene sokup adet dönemiyle ilgili olan ağrıyı da hafiflettiğine inanılır. Üreme organlarına yararlı olduğu düşüncesiyle genelde cinsel işlev bozukluğu, kısırlık ve erken menopoz gibi rahatsızlıklarda sıkça kullanılabilir.

Fiziksel yararlarının yanı sıra yakut ruhsal sağlıkta oldukça etkili olan yoğun bir enerjiye sahiptir. Geçmiş acılara rağmen iyilik dolu enerjinizi paylaşmaya ve negatif enerjinizi veya sinirinizi daha iyi bir yöne dönüştürmek amacıyla ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Daha huzurlu ve iradeli bir ruh halini teşvik eden bu değerli taş içinizdeki koruyucu içgüdüyü de ortaya çıkartabilir. Bunlarla birlikte, yakut hassas yapıya sahip olan insanları korur ve duygusal tutukları yıkarak kişinin kendini ve çevresini daha çok sevmesine katkıda bulunur.

Yakutu kolye, bilezik, yüzük veya broş gibi aksesuarlarda, vücudunuza yakın yerlerde tutarak kullanabilirsiniz.


Saat: 02:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.