Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatil Rehberi (https://www.forumaski.com/tatil-rehberi/)
-   -   Bursa'nın Yöresel Tatları (https://www.forumaski.com/tatil-rehberi/156584-bursanin-yoresel-tatlari.html)

DeRDeST 06.06.2015 13:03

Bursa'nın Yöresel Tatları
 
Bursa'nın Yöresel Tatları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bursa, tarihiyle olduğu kadar farklı lezzetleriyle de meşhur bir ilimizdir. Bursa’ya gittiğinizde tadabileceğiniz birçok yöresel yemek bulabilirsiniz.. Çorbaları, tatlıları, börekleri ve etli yemekleriyle Bursa yemek çeşidi bakımından zengin bir mutfağa sahip. Bu şehre giderseniz bunlardan bazılarını yemeden dönmeyin.

İskender Kebabı

İskender Kebabını ülkemizin her bölgesinde bulmak mümkün olsa da, en lezzetli olanını Bursa’da yiyebilirsiniz.İnce ince kesilen döner pidenin üzerine yerleştirilir, üzerine konulan yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile sunulur.

İnegöl Köfte

Adını Bursa’nın İnegöl ilçesinden alan İnegöl Köfte, Bursa’nın en meşhur lezzetlerindendir. Bu köfteyi Bursa’da ve ilçesi İnegöl’de bulup tadabilirsiniz.

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri Bursa’da yemeniz gereken tatlıların başında gelir. Bu tatlıdaki kestaneler Bursa’daki kestane ağaçlarından sağlanır. Bu tatlıyı Bursa’da kestane şekeri yapan dükkanlardan yemenizi tavsiye ederiz.

Cevizli Lokum

Cevizli Lokum Bursa’nın kendine has hamur işi çeşididir. Lezzetini bol yağından ve cevizinden alan bu lokma fırında pişirilerek son halini alır. Bursa’ya gittiğinizde yiyebileceğiniz lezzetli bir yemektir.

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı Bursa’da ünlenen ve tüm Türkiye’ye yayılan bir tatlıdır. Bu tatlı da adını Bursa’nın Kemalpaşa ilçesinden alır. Küçük küçük parçalanan hamur pişirilir ve üzerine şerbet dökülerek ikram edilir. En lezzetlisini tabi ki Bursa’nın Kemalpaşa ilçesinde yiyebilirsiniz.

Kestaneli Lahana Dolması

Daha hafif yemekleri tercih ediyorsanız Kestaneli Lahana Dolmasını yemenizi tavsiye ederiz. Bursa’nın çok lezzetli zeytinyağlı yemeklerindendir. Haşlanana lahananın içine fıstık, kestane ve kuş üzümü ile birlikte kavrulmuş pirinç konulur ve soğuk yenir.

Bu meşhur tatların dışında Bursa’ya has çorba ve böreklerden de mutlaka tatmanızı öneririz. Bursa’nın yöresel çorbalarından işkembe, balık, dede, oğmaç, hamur tutma çorbası ve sipsi çorbalarını yiyebilirsiniz. Farklı lezzetler tatmak istiyorsanız isimleri gibi tatları da farklı yufkalı paça, söble ,ceviz dolması, gelincik otlu börek ve dızmana böreğini tatmanızı tavsiye ederiz.

Bursa’nın etli yemeklerinden döner kebap, ciğer sarma, mumbar dolma, etli kereviz ve damat paça. Ayrıca cennet köşkü, ramazan helvası, dilberdudağı, incir dolması, cevizli baklava, kaymaçina ve zerde Bursa’nın eşsiz tatlılarındandır.


Saat: 18:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.