Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Gezelim - Görelim > Tatil Rehberi
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

İstanbul'da Neler Yenir?

Tatil Rehberi kategorisinde açılmış olan İstanbul'da Neler Yenir? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.06.2015, 14:15   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick İstanbul'da Neler Yenir?

İstanbul'da Neler Yenir?


İstanbul yemek yemeyi sevenler için en ünlü şehirlerden biridir. Osmanlı yıllarından günümüze kadar oldukça geniş yelpazede yemek, atıştırmalık, içecek çeşitlerine sahip İstanbul mutfağı, aynı zamanda Karadeniz, Akdeniz ve Anadolu mutfağının da harmanlanmış halidir. Listelerce yenmesi gereken yiyecek olsa da, en önemlileri şunlardır.

Kuyu Kebabı / Tandır

Karadeniz’in Kastamonu şehrinden ve Siirt bölgesinin hediyesi Kuyu Kebabı ya da Büryan, oldukça yavaş kömür ateşinde pişirilmiş yağsız kuzu etinden oluşmaktadır. Aynı zamanda tadını vermesi için çam kozalağı tütsüsü ile pişirilir. Fatih’te yenmesi önerilir.

Künefe

Künefe geleneksel peynirli Arap tatlısıdır. Tuzsuz peynirin 2 kat kadayıfın arasında eritilmesi ile hazırlanır. Hamurunda su ve un dışında malzeme yoktur. Ilık şekilde, sıcak şurubu ile servis edilir. Türk künefesi ise üzerinde toz antep fıstığı ile, oldukça sıcak şekilde servis edilir ve daha koyu kahverengi hamura sahiptir. Seyrantepe’de çoğu restaurant yalnızca künefe yapmaktadır, gerçek lezzet için önerilir.

Baklava

Türk tatlı sevdasını en iyi açıklayan tatlı, baklavadır. Hamur, fıstık ve şuruptan oluşur. Basit gibi gözüken malzemelerinin yanında, hazırlaması oldukça güçtür. Hamurun kalınlığı, baklavanın kalitesini gösterir. Badem, fındık, antep fıstığı içeriği ile yöreden yöreye farklı servis edilir. Karaköy’de yenmesi tavsiye edilir.

Lüfer / Balık Ekmek

İstanbul’a gidip de balık ya da balık ekmek yemeden dönülmemelidir. Oldukça fazla çeşitte balık olmasına rağmen, oldukça lezzetli, temizlenmesi kolay Lüfer, yanında da seçeceğiniz içeçeğiniz ile birlikte harika bir öğün olacaktır. Eminönü ya da Karaköy’de tüketilmesi önerilir.

Mantı

Mantı ya da mantı makarna, sıcak servis edilen hamur ve iç kıymadan oluşan, üzerine yoğurt ve sarımsakla sunulan Türk yemeğidir. Kayseri usülü mantı hamuru su, un ve tuzdan hazırlanır. Ne kadar ince hamur, o kadar çok kıyma mantığı ile hazırlanır.

Günümüzde ise eski geleneksel sunumu dışında, ıspanaklı, tavuklu, patatesli iç seçenekleri ile satılabilmektedir. Ayrıca üzerine tereyağı ve domates sosu ile lezzeti arttırabilirsiniz. İstanbul’da mantı denince, Şişli, Beyoğlu, Yeniköy, Arnavutköy sokakları ve Ulus Meydan tavsiye edilmektedir.

İskender Kebap

İskender, belki de en ünlü Türk yemeklerinin başında gelmektedir. Aslında döner etinden yapılmaktadır. İnce kesilmiş uzun döner eti, küçük doğranmış pide, köz biber, ve domates ve üzerine de domates tereyağı sosu ile oldukça doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Genellikle yoğurt ile de servis edilir. Birçok yerde İskender yiyebilirsiniz ancak özellikle Beyoğlu’nda oldukça lezzetli gözden kaçırılmayacak dükkanları ziyaret etmelisiniz.

Adana Kebap

Et seven, et ile ilgilenen herkesin, kaçırmaması gereken şey Adana Kebaptır. İsmini şehrinden alan almaktadır. Malzemeleri basit, hazırlanışı ise ustalık gerektirmektedir. Geleneksel olarak 1 yaşından küçük kuzu etinden yapılmalıdır ve hayvan doğal yollarla beslenmelidir. Yerinde yenilmesi şiddetle önerilse de, İstanbul’da özellikle Beşiktaş ve Etiler başta olmak üzere, Beyoğlu Tünel’de, son olarak da Avcılar’da yenmesi tavsiye edilir.

Menemen

Türk usülü omlet, kahvaltıların vazgeçilmezi menemen soğan, biber, domates, baharat çeşitleri ve en sonda yumurta kırılmasıyla servis edilir. Oldukça kolay yapımı, her keseye uygun olması sebebiyle fazla tercih edilir. Eğer farklı menemen tarifleri denemek istiyorsanız, Beyoğlu, Bebek, Emirgan ve Rumelihisarı'nda ara sokaklarda sosisli, tavuklu, patlıcanlı, mantarlı ve kıymalı menemen satılmaktadır.

Kokoreç

Gelmiş geçmiş en tartışmalı yiyecek olan sokakların incisi kokoreç, kuzu bağırsağından yapılmaktadır. Domates ve ekmekle servis edilir. Tartışmaya yol açan şey ise, bağırsakların işlevi nedeniyle iyice temizlenip, temizlenmediğidir. O yüzden sokak satıcıları yerine, daha kurumsal yerleri tercih etmelisiniz. Beyoğlu'nda balıkçılar çarşısında hemen hemen her yerde yiyebilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 21:09