Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Cevizli baklava

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Cevizli baklava konusu , Cevizli baklava cevizli baklava , cevizli baklava nasıl yapılır , cevizli baklavanın sırları nelerdir , cevizli baklavanın malzemeleri nelerdir , cevizli baklavanın şerbeti nasıl olur, kolay cevizli baklava Malzemeler -1 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.04.2014, 08:39   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
angel Cevizli baklava



Cevizli baklava


cevizli baklava , cevizli baklava nasıl yapılır , cevizli baklavanın sırları nelerdir , cevizli baklavanın malzemeleri nelerdir , cevizli baklavanın şerbeti nasıl olur, kolay cevizli baklava




Malzemeler
-1 adet yumurta
-1 kahve fincanı süt
-1 kahve fincanı fındıkyağı
-Bir tutam tuz
-Yarım paket kabartma tozu
-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi-
-Aldığı kadar un
-1 su bardağı buğday nişastası

İçi için: 250 gram ceviz

Üzeri için: 250 gram tereyağı

Şerbeti için:
-Üç buçuk su bardağı tozşeker
-3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu

Yapılışı
Yumurta, süt, fındık yağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlenen hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 tanesinin üzerine nişasta serperek, neskafe fincanı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun ve tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Diğer 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yufkalardan 15 adedini yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kalan 15 adet yufkayı da üzerine yerleştirin ve baklava şekil vererek kesin.

Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hem üstü hem altı kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:22