Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Bülbül Konağı

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bülbül Konağı konusu , Bülbül Konağı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] MALZEMELER 1 adet yumurta 250 gram margarin / tereyağı 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.04.2014, 21:39   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bülbül Konağı




Bülbül Konağı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

MALZEMELER
1 adet yumurta
250 gram margarin / tereyağı
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
1 adet yumurtanın akı
şerbeti için 3 su bardağı su
şerbeti için 3 su bardağı şeker
şerbeti için 3 çay kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Hem görünümü ile hem lezzeti ile tadanların zihninden asla silinmeyecek güzellikte bir tatlı bülbül konağı.

Önce şerbeti hazırlayalım ki biz tatlıyı yaparken dinlenmiş olsun. Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım kaynatmaya başlayalım. Şerbet rengini değiştirmeye başladıktan sonra limon suyun da ekleyip biraz daha kaynatalım ve altın sarısı rengini alıp kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım.

Hamur için yoğurma kabına önce erimiş tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, yoğurtu ve sirkeyi ilave edelim. Daha sonra kabartma tozunu ilave edelim ve azar azan un ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Kıvamı yakaladıktan sonra bir süre yoğurmanız hamurun kıvamı için önemli.

Hamur hazır olduktan sonra 2 eşit parçaya bölelim ve bezeler haline getirelim. İlk bezeyi merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açalım. Açtıktan sonra bir çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekillerde parçalar çıkaralım.

Daha sonra 2. bezeyi de aynı şekilde açalım ve aynı bardak ile aynı sayıda yuvarlak parçalar çıkaralım. Daha sonra ikinci parçadan çıkardığımız hamurların ortasını küçük bir kapak ile keserek çıkaralım.

İkince bezeden elde ettiğimiz bu ortası delik parçaları 1. bezeden elde ettiğimiz parçaların üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım.

Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra havuz şeklindeki ortalarına yarımşar ceviz yerleştirelim. Ama bütün olsun. Parçalanmış, kırılmış olmasın. Nazikçe hazır olan tatlıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.

Tepsiye dizdiğimiz tatlıların üzerine yumurta akı sürelim fırça yardımı ile. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda pişirelim. Tatlımızı fırından çıkar çıkmaz sıcağı sıcağına dinlenen şerbeti üzerine gezdirelim. Afiyet olsun

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2014, 19:01   #2 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülbül Konağı

Görünümü gerçekden çok güzelmiş biri yapsada yesek

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Behice, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:15