Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Kış Pastası

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kış Pastası konusu , Kış Pastası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] Malzemeler: 150 Gram Margarin (Oda Sıcaklığında) 1 Su Bardağı Toz Şeker 1 Paket Şekerli Vanilin 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.10.2012, 17:34   #1 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kış Pastası



Kış Pastası

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:
  • 150 Gram Margarin (Oda Sıcaklığında)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 4 Adet Yumurta
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 2 Çorba kaşığı Süt
  • 1 Paket Vanilinli Pasta Kreması (Krema İçin)
  • 2 Su Bardağı Soğuk Süt (Krema İçin)
  • 1 Paket Krem Şanti (Krema İçin)
  • 1 Su Bardağı Süt (Krema İçin)
  • 2 Adet Muz (Krema İçin)
  • 1 Su Bardağı Badem (Krema İçin)
  • 80 Gram Bitter Çikolata (Üzeri İçin)
  • 6 Adet Petibör Bisküvi (Üzeri İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Pudra Şekeri (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın. Daha sonra üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sütü de ilave edip 2 dakika daha çırpın. 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın 2 kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema sürün. Muzları dilimleyip kremanın üzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bisküvileri çikolatayla kaplayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı üzerine çam ağacı ve çit şekilleri çizin. Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan çıkartın ve pastanın üzerine sıralayın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

__________________

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 6
Bahar, Jade, Laura, Narsinha, Vanilya, Venüs
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:34