Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi konusu , Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi MALZEMELER 6 adet iri portakal kabuğu 3.5 bardak şeker 1 su bardağı portakal suyu 1.5 su bardağı su Çeyrek limon suyu 2 tatlı kaşığı tuz ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.11.2014, 13:47   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi



Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi



MALZEMELER

6 adet iri portakal kabuğu
3.5 bardak şeker
1 su bardağı portakal suyu
1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
Organik Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

Portakalın kabuklarını dilim dilim soyun.
İnce ince şeritler halinde doğrayın ve derin bir kabın içerisine suya koyun.
Kabukların suyun dibinde kalması için gerekirse üzerine bir ağırlık koyun.
Her iki saatte toplamda 8 saat olacak şekilde suyunu değiştirin.
4 defa suyunu değiştirmemiz gerekiyor.
Ardından kabukları tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin.
Tuzunu ekleyin.
Su kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra suyu süzün.
Soğuk suda 10 dakika kadar bekletin.
Bu işlemi de 3 kez tekrarlayın.
2. tekrarda suya yine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın ancak son tekrar da tuz atmayın.
Bu aşamada bittiğinde soğuk suya kabukları koyun ve 25-30 dakika kadar bekletin.
Tekrar suyunu süzdükten sonra tencereye alın.
Kabukların üzerine şekeri, portakal suyunu ve su ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.
Ara ara karıştırarak suyunu tamamen çekene dek pişirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine şekerlemeyi dökün ve her yerine yayın.
1 saat kadar soğumaya bırakın.
Şekerlemeleri fırında 20 dakika kadar bekletin.
Ardından fırından çıkarın,bekledikçe sertleşecektir.
Ardından istediğiniz gibi kırarak cam kavanoz da muhafaza edin, buzdolabında saklayın.
İkram etmeden önce isterseniz çikolata sosuna batırabilirsiniz.



Afiyet Olsun ..

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Behice, LifeisBeauty
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:42