Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatlılar (https://www.forumaski.com/tatlilar/)
-   -   İsviçre Rulosu Pasta Tarifi (https://www.forumaski.com/tatlilar/137957-isvicre-rulosu-pasta-tarifi.html)

Behice 09.11.2014 18:18

İsviçre Rulosu Pasta Tarifi
 
İsviçre Rulosu Pasta Tarifi

İsviçre Rulosu Tarifi, İsviçre Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır, Ayrıntılı Bir Şekilde Rulo Pasta Nasıl Yapılır

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Özel gereçler

32,5 x 23 cm isviçre rulosu kalıbı
Malzemeler

3 büyük yumurta
100 gr toz şeker. Ayrıca biraz da üzerine serpmek için.
Bir tutam tuz
75 gr kendi kabaran un
1 çay kaşığı vanilya esansı
6 yemek kaşığı ahududu reçeli (veya içini doldurmak için herhangi bir çeşit reçel ya da çikolatalı fındık kreması)


İsviçre Rülosu Tarifi
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 . Fırınınızı önceden 200°C’ye ısıtın. Kalıbın tabanına fırın parşömeni serin.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2. İçinde su kaynayan bir tencerenin üzerine bir kâse yerleştirin; tabanı suya değmemelidir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
3. Yumurtaları, şekeri ve tuzu ekleyip koyulaşana dek 5 dakika mikserle çırpın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
4. Karışımı kontrol edin: Çırpıcılardan süzülen damlalar birkaç saniye yüzeyde kalmalıdır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
5. Kâseyi tencerenin üzerinden alın, tezgâha koyun. Soğuyuncaya kadar 1-2 dakika çırpın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
6.Unu eleyin, vanilya esansı ile birlikte yavaşça ekleyin, hacmini korumaya dikkat edin.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
7. Kalıba dökün, köşelere kadar dikkatle yayıp üzerini spatulayla düzeltin.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
8.Isıtılmış fırında, dokunulduğunda esnek ve katı olana dek 12-15 dakika kadar pişirin.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
9. Kek kenarlarından ayrıldığında hazır demektir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
10.Bir tabakta parşömene ince bir kat toz şeker serpin.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
11.İsviçre rulonuzu kalıbından dikkatlice toz şekerin üzerine ters çevirin.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
12.5 dakika soğumaya bırakın, sonra parşömeni kekten dikkatlice ayırın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
13.İçine sürmek için,reçel fazla koyu ise küçük bir tencerede biraz ısıtın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
14. Reçeli kekin üzerine sürün, bir spatulayla kenarlarına kadar yayılmasını sağlayın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
15.Bir bıçağın tersiyle kısa kenarlardan birinin kenarından 2 cm içerden bir girinti yapın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
16.Parşömeni kullanarak girinti yaptığınız kenardan başlayıp nazikçe ama sıkıca yuvarlayın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
17.Kekin sarılı ve şekilli durmasını sağlamak için fırın parşömenini kullanın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
18. Servise hazır olduğunda keki kâğıttan çıkarın ve bir servis tabağına yerleştirip üzerine toz şeker serpin.
SAKLAMA Rulo hava geçirmez bir kapta 2 gün dayanır.


Saat: 22:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.