İsviçre Rulosu Pasta Tarifi İsviçre Rulosu Pasta Tarifi İsviçre Rulosu Tarifi, İsviçre Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır, Ayrıntılı Bir Şekilde Rulo Pasta Nasıl Yapılır [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Özel gereçler 32,5 x 23 cm isviçre rulosu kalıbı Malzemeler 3 büyük yumurta 100 gr toz şeker. Ayrıca biraz da üzerine serpmek için. Bir tutam tuz 75 gr kendi kabaran un 1 çay kaşığı vanilya esansı 6 yemek kaşığı ahududu reçeli (veya içini doldurmak için herhangi bir çeşit reçel ya da çikolatalı fındık kreması) İsviçre Rülosu Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1 . Fırınınızı önceden 200°C’ye ısıtın. Kalıbın tabanına fırın parşömeni serin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2. İçinde su kaynayan bir tencerenin üzerine bir kâse yerleştirin; tabanı suya değmemelidir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3. Yumurtaları, şekeri ve tuzu ekleyip koyulaşana dek 5 dakika mikserle çırpın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4. Karışımı kontrol edin: Çırpıcılardan süzülen damlalar birkaç saniye yüzeyde kalmalıdır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5. Kâseyi tencerenin üzerinden alın, tezgâha koyun. Soğuyuncaya kadar 1-2 dakika çırpın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 6.Unu eleyin, vanilya esansı ile birlikte yavaşça ekleyin, hacmini korumaya dikkat edin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 7. Kalıba dökün, köşelere kadar dikkatle yayıp üzerini spatulayla düzeltin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 8.Isıtılmış fırında, dokunulduğunda esnek ve katı olana dek 12-15 dakika kadar pişirin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 9. Kek kenarlarından ayrıldığında hazır demektir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 10.Bir tabakta parşömene ince bir kat toz şeker serpin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 11.İsviçre rulonuzu kalıbından dikkatlice toz şekerin üzerine ters çevirin. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 12.5 dakika soğumaya bırakın, sonra parşömeni kekten dikkatlice ayırın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 13.İçine sürmek için,reçel fazla koyu ise küçük bir tencerede biraz ısıtın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 14. Reçeli kekin üzerine sürün, bir spatulayla kenarlarına kadar yayılmasını sağlayın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 15.Bir bıçağın tersiyle kısa kenarlardan birinin kenarından 2 cm içerden bir girinti yapın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 16.Parşömeni kullanarak girinti yaptığınız kenardan başlayıp nazikçe ama sıkıca yuvarlayın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 17.Kekin sarılı ve şekilli durmasını sağlamak için fırın parşömenini kullanın. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 18. Servise hazır olduğunda keki kâğıttan çıkarın ve bir servis tabağına yerleştirip üzerine toz şeker serpin. SAKLAMA Rulo hava geçirmez bir kapta 2 gün dayanır. |
Saat: 22:21 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.