Çikolatalı Ayva Tatlısı Çikolatalı Ayva Tatlısı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: * 3 adet ayva * 1-1,5 su bardağı şeker * 1 su bardağı su üzeri için; ceviz, kaymak, krem şanti veya dondurma Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını ayırın. Bir cam tepsiye ayvaları yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin. Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin. Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine dondurma veya kaymak serpin.Bitter çikolatayı benmar usulü eritip açışkan bir kıvama gelene kadar içine süt ilave edin. Tatlıların üzerine önce çikolata sos gezdirip sonra da biraz dövülmüş ceviz serpin. alıntı |
Saat: 17:41 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.