Kayısılı Tart Kayısılı Tart [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: * 500 gram kayısı * 3 adet yumurta * 5 çorba kaşığı süt * 2 kahve fincanı un * 1 kahve fincanı patates nişastası * 1 kahve fincanı toz şeker * Yarım paket kabartma tozu * 1 limonun kabuğu, rendelenmiş * 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı * 1 çorba kaşığı bal * 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanması: * Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. * Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. * Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın. * Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin. * 30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin. * Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. * Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapabilirsiniz. |
Cevap: Kayısılı Tart Güzele benziyor. :)Yapması değil yemesini severim. :D Ben zaten yapamam ama malzemeyi alırım yaptırırım.:gulumse: |
Saat: 04:46 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.