Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Reçelli Turta

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Reçelli Turta konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2012, 21:34   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Reçelli Turta

120 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çok soğuk su
2 çorba kaşığı ahududu reçeli
2 yumurtanın sarısı
90 gr (1 su bardağı) ekmek içi
80 gr (1/3 su bardağı) şeker
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
90 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 yumurtanın akı

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir kaseye 1/2 kahve kaşığı tuz ile unu eleyiniz. Tereyağı ve margarini küçük parçalara kesip ekledikten sonra, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alıncaya kadar una yediriniz. Soğuk suyu katıp bıçakla karıştırınız. Hamuru tezgahta, pürtüksüz oluncaya kadar hafifçe yoğurunuz. (Hamur çok kuruysa biraz daha soğuk su katınız.) Kaseyi suyla çalkalayıp, kuruladıktan sonra, hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 20 cm çapında bir daire biçiminde açarak, merdane ya da oklava yardımıyla, hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştiriniz. Hamurun üstüne reçel sürünüz. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyarak, iyice çırpınız. Ekmek içi, şeker, eritilmiş tereyağı, badem, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip, iyice karıştırınız. Yumurta aklarını kalan 1/2 kahve kaşığı tuzla kar haline gelinceye kadar kabarttıktan sonra, yumurta sarılı karışıma katınız. Bu karışımı reçel katının üstüne sürüp, turtayı fırının orta katına yerleştirerek 30 dakika, iç kısmı sertleşip üstü hafifçe pembeleşinceye kadar pişiriniz. Turtayı fırından alıp, ılındırdıktan sonra servis ediniz.

Not: Geleneksel İngiliz tatlısıdır.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 02:09