|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Şeftali Reçeli konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.11.2012, 21:50 | #1 (permalink) |
∞ | Şeftali Reçeli MALZEMELER 1Kg sert şeftali 1Kg toz şeker 1Adet limon limonun suyu 1 Tatlı kaşığı vanilya HAZIRLANIŞI Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin. Derin bir tencereye toz şekeri koyun. Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın. NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |