|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Turunç Reçeli (Mersin) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.11.2012, 21:52 | #1 (permalink) |
∞ | Turunç Reçeli (Mersin) 10 adet turunç 1 kg şeker 1 kg su 1 limon Turunçların koyu renk kabukları ince rendelenerek temizlenir. Sonra turuçtan ayrılır. Kabuklar bol suyun içine ıslatılır. 3 gün boyunca suyu 2 kere değiştirilir. Hiç acısı kalmamalıdır. Sonra suda sıkarak alınır. Rulo gibi sarılır. Bu rulo halindeki kabuklar iğne yardımıyla ipe dizilir. Bir tencereye bırakılır. Üzerine su ve şeker konur. Turunç kabukları şeffaflaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce limon katılır. İpten çıkarılır, soğuyunca servise sunulabilir. |
12.11.2020, 00:44 | #2 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Turunç Reçeli (Mersin) Şunu çok merak ediyorum ya. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |