Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Yaz Tatlısı

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Yaz Tatlısı konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2012, 22:31   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yaz Tatlısı

Malzemeler (6 kişilik)

1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri

Süslemek için;

Nane yaprağı
Yarım limonun suyu



1- Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin. En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın. Ahududuyu, 1/4 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencere-ye koyun. Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin. Şeker eriyince ateşten alın.
2- Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blender’a koyup, pürüzsüz olana kadar çekin. Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan tortuları atın.
3- Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın.
4- Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı. Kalıba iyice yerleştirin.
5- Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üze-rine döküp üstlerine bastırın. Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin. Önceden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun.
6- Kalıbı streçle sarın. Küçük bir tabağı kalı-bın üzerine koyun. Tabağın üzerine bir-kaç konserve koyup, 8-24 saat kadar buzdo-labında soğutun.
7- Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın. Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin. Sonra ters çevirip bir ser-vis tabağına koyun. Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) süsleyin. Dilimleyerek servis yapın

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 21:31