Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Ahududulu Ve Naneli Bavarois

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Ahududulu Ve Naneli Bavarois konusu , Malzemeler (6 kişilik) 4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen) 2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri 2 yemek kaşığı (30 ml) ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2012, 22:33   #1 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ahududulu Ve Naneli Bavarois



Malzemeler (6 kişilik)

4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen)
2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
1 yemek kaşığı (15 g) ince kıyılmış taze nane
2 yemek kaşığı (30 g) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı krema
1 su bardağı (250 g) yoğurt
Süslemek için;
Taze nane filizi



1- Ahududuların birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ya da blender’da ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderde çekin.
2- Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak içinpüreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışmı bir sürahiye döküp, naneleri ekleyin,
3- 1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kay-nar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce, meyve püre-sinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin.
4- Bu jöleyi, 1 Lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak, jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamamen donana kadar buzdolabında bekletin.
5- Krema ve yoğurdu bir kasede çırpıp kalan meyve püresine karıştırın.Kalan jelatinide kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.
6- Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

__________________

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Jade, Laura, Narsinha, Vanilya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:28