Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Şarlot pasta

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Şarlot pasta konusu , Kakaolu kekin koyu kıvamlı pudinglerle birleştirilmesiyle yapılan pastanın en güzel tarafı krema ağırlığını hissetmemeniz... Kelepçeli kek kalıbınız yoksa bu pastayı dikdörtgen cam fırın kaplarında da hazırlayabilirsiniz. Malzemeler 3 adet yumurta ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.07.2015, 13:06   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şarlot pasta



Kakaolu kekin koyu kıvamlı pudinglerle birleştirilmesiyle yapılan pastanın en güzel tarafı krema ağırlığını hissetmemeniz...






Kelepçeli kek kalıbınız yoksa bu pastayı dikdörtgen cam fırın kaplarında da hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
3 adet yumurta
1+1/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
25 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Kalıbı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
Kakaolu puding için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
4 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
Nasıl yapılır
Öncelikle keki pişirmelisiniz. Bunun için fırını 180 derecede ısıtın. Sırasıyla yumurta toz şeker zeytinyağı ve sütü çırpma kabına alarak karıştırın. Elenmiş un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış fırın kabına dökün
Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Kürdan testiyle pişmesini kontrol edin. Kürdan temiz çıktığı zaman keki fırından alın. Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Kek oda ısısına geldiğinde mümkün olan en küçük şekilde küp dilimlere bölün.
Bunun için önce normal bir şekilde dilimleyin. Sonra o dilimleri tekrar bölün. Servisinde kullanacağınız kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin ve kalıbı kapatın. Küçük kek parçalarını kalıbın içine yerleştirin. Elinizle bastırarak sıkıştırın. Önce beyaz muhallebiyi hazırlayın. Bunun için süt nişasta ve toz şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırın.
Kaynayan muhallebiyi iki dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Muhallebiyi hemen kekin üzerine gezdirin. Bir kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin. Kakaolu pudingin malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
Puding kaynayınca iki dakika daha ocakta tutun. Sonra altını kapatıp beyaz muhallebinin üzerine dökün. Oda ısısına gelmesini bekleyin. Oda ısısına gelen pastayı buzdolabında bir gece yaklaşık 10 saat kadar bekletin. Bu süre pastanın kıvamını alması ve rahat kesilmesi için önemli. Servis sırasında kelepçeli kalıbı açın ve kalıbın yuvarlak bölümünü dikkatlice çıkarın. Üzerine çikolata rendesi serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Düşes, Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 13:05