|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Sarı Burma Baklava Yapılışı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.07.2015, 19:10 | #1 (permalink) |
| Sarı Burma Baklava Yapılışı Sarı Burma Baklava Yapılışı Sarı Burma İçin Gerekli Malzemeler 1 su bardağı dolusu kadar tereyağ Yarım su bardağı dolusu ayçicek yağı 500 gr’lık bir paket baklava yufkası 2 su bardağı kırılmış ceviz ve fındık 600 gr toz şeker 3 su bardağı su Yarım limon Yapılışı Yufka ile zahmetsiz bir şekilde çok güzel bir baklava olacak sarı burmamızın ilk olarak şerbetini hazırlayalım.Toz şekeri ve suyumuzu tencereye koyalım toz şeker eriyene kadar kadar şerbeti kaynatalım.Şerbetimiz kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkalım ve soğuması için bir kenara bırakalım.Tereyağımızı eritelim hazır olarak aldığımız baklava yufkasını tezgaha serelim birer yemek kaşığı yufkamızın üzerine tereyağ süreli yufkamızın geniş kalan kısmına ceviz içi çekilmiş toz halinde olan cevizlerden koyalım oklava ile fazla sıkı olmadan saralım.Oklavanın her iki tarafından yavaş bir şekilde içe doğru bastırılır büzme şekli vereceğiz baklavamıza daha sonra oklava baklavadan çıkartılır.Tepsiye dizilir ve fırında 160 derecede kızarana kadar baklavalar pişirelim.Sonra soğumuş olan baklava şerbetimiz den dökelim şerbetinin çekmesi için 1-2 saat bekletelim afiyet olsun.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |