Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Çilekli Ekler

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Çilekli Ekler konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.08.2015, 14:15   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Çilekli Ekler

Çilekli Ekler



Choux hamuru:
  • 1 su bardağı su (230gr)
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (90gr)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un (140gr)
  • 4 yumurta

Çilekli kremşanti:
  • 200ml süt kreması
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çilek

Yapılışı:
Su, tuz ve tereyağı çelik tencereye konur, arada karıştırarak tereyağının iyice erimesi için beklenir, kaynamaya başlayınca hemen unu eklenir.

Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılır. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak. Ara vermeden 3-4 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edilir, hamur kendini tencereden kurtarıp toparlanınca ocaktan alınır.

Ve mutfak robotuna hamur konur (düz olan palet uç kullanılır) şöyle bir dakika kadar yavaş tempoda karıştırılarak ısısı düşürülür ve üzerine yumurtalar tek tek eklenir.

Yumuşak ve yapışkan hamur duy takılı krema sıkma torbasına alınır. Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine 2’şer cm. Aralıklarla istenen boyda çift sıra oluşturacak şekilde sıkılır. Hamur oldukça yapışkan olduğu için parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üzerini hafifçe düzeltin. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişirilir, (hamur pişince sakın fırın kapağını açmayın) fırın kapalı olarak hamuru soğumaya bırakılır.

Bu sırada çilekli kremşanti hazırlanır; çilekler el mikseri ile püre haline getirilir.

Buzdolabında iyice soğutulmuş olan süt kreması pudra şekeri ile koyu bir kıvam alana dek çırpılır ve ardından çilek püresi ile karıştırılır.

Ekler hamurları ikiye bölünüp iç kreması ile doldurulur.

Eklerlerin üstü istenen şekilde dekore edilip servis edilir.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 02:16