Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Aşure Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Aşure Tarifi konusu , Aşure Tarifi 10 kişilik aşure için malzemeleri ve pişme süresi MALZEMELER 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By EbruLi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.09.2015, 20:02   #1 (permalink)
Üyeliği Durduruldu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aşure Tarifi




Aşure Tarifi

10 kişilik aşure için malzemeleri ve pişme süresi
MALZEMELER
2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 1/2 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 - 15 su bardağı Su


Süsleme için
1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri
HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.


Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.


Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
Aşure Tarifi - 10 kişilik - 60 dakika


Aşure malzemeleri
Yarım kilogram buğday 1 fincan pirinç (çay fincanı) 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru ceviz 200 gram fındık 100 gram pilav fıstığı 1 kilogram toz şeker 200 gram nohut 4 adet limon 50 gram kuş üzümü


Aşure tarifi


Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın.


Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz ya da aşurenin üzerine tarçın ya da nar taneleri ekleyebilirsiniz. Aşure tarifi hazır.


Aşure Yemeği Nasıl Meydana Geldi?
Nuh aleyhisselam beraberlerindekilerle gemiden Cudi Dağı'na Aşure günü indi. O gün oruç tuttu ve Allah-ü Teala'ya şükretmek için maiyyetine oruç tutmalarını emretti. Bir yemek pişirmek istediler. Birisi bir avuç buğday, diğeri bir avuç nohut getirdi. Yedi çeşit hububat ile Nuh aleyhisselam onlara yemek pişirdi. Denilir ki; Allah-ü Teala, Aşure gününde Zemzemi diğer sularla beraber akıtır. O gün gusleden kimse bir sene boyunca hastalık görmez.


Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 10.09.2015, 20:03   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Aşure Tarifi

ben aşure canavarıyım

Ravza beğendi.
__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Elzem, Ravza
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:11