|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Elmalı Pekmezli Pandispanya Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.09.2015, 10:59 | #1 (permalink) |
| Elmalı Pekmezli Pandispanya Tarifi Elmalı Pekmezli Pandispanya Tarifi Malzemeler: 3-4 adet büyük elma Elmalı kısmı için; ¾ su bardağı iri iri doğranmış ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket vanilya 4 kahve fincanı un 4 kahve fincanı toz şeker 4 adet orta boy yumurta 1 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ 1 silme çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup orta çekirdekli kısmını oyuyoruz. Yarım parmak kalınlığında halka halka kesiyoruz. Bir kase içerisinde pekmez, tereyağ ve şekeri karıştırıyoruz. Bu karışımı kare kelepçeli kalıbın dibine yayıyoruz. Elmaları bu karışımın üzerine diziyoruz (ben eşit büyüklükteki elmaları dizdim kalanın küçükleri yedim Elmaların ortasına biraz ceviz ve üzerine keki dökeceğimiz kısmada biraz ceviz döküyoruz. Yumurta ve toz şekeri beyaz bir krema haline gelene kadar mikserle karıştırıyoruz. Elenmiş un, tarçın, vanilya ve kalan cevizi ekleyip spatula ile biraz karıştırıp kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 40 dakika pişirip çıkarıyoruz dakika beklettikten sonra kelepçesini çıkarıp servis tabağına çeviriyor ve üzerindeki kalıbın parçasını dikkatlice alıyoruz. Ilık yemeniz tavsiye olunur Afiyet olsun...
__________________ . . . . . . . . . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |