Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır?

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır? konusu , Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır? Pasta yapmak, günümüzde çeşitli tariflerle çok daha kolay hale gelmiştir. Önceleri sadece pastanelerde yapılmasına alışılmış pastalar artık mutfaklarda da yapılmaya başlanmıştır. Evlerde yapılan pastalarda pastanelerdeki gibi ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.09.2015, 19:46   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır?



Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır?


Pasta yapmak, günümüzde çeşitli tariflerle çok daha kolay hale gelmiştir. Önceleri sadece pastanelerde yapılmasına alışılmış pastalar artık mutfaklarda da yapılmaya başlanmıştır. Evlerde yapılan pastalarda pastanelerdeki gibi çeşitlidir.

Pastalar kremasına veya üzerine katılan meyveler ile çeşitlendirilebilir. Pastaya tat verecek meyvelerden birisi de armuttur. Diğer meyveler gibi armut da pastaya hamurla beraber değil krema ile beraber ya da doğrudan katılır. En çok tercih edilen ve kullanılan yöntem, armutu direkt olarak pastaya katmaktır.

Öncelikle armut süs yapılmak amacıyla pastanın üzerine konulabilir. Süs olacağı için kabuğunun soyulmaması ve kabuğunun yeşil renginin de pastaya renk vermesi istenir. İnce dilimler halinde kesilen armut, pastanın üzerine farklı şekiller yapılarak konulabilir. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken husus armutun kararma ihtimalidir. Armutun havayla teması sırasında iç bölgesinde renk koyulaşmaları oluşabilir. Bu da pastanın görselliğine olumsuz etki yaratır. Kısa sürede tüketilecek pastalar için bu renk değişimi fazla olmayacağından bu durum göz ardı edilebilir. Fakat gün içinde tüketilmeyecek pastalar için süslemede armut kullanılacaksa, armutun havayla teması engellenmelidir. Pastanın üzerine armutlar düzenlendikten sonra armutlar üzerine kapatılacak bir sos veya jel, armutun havayla temas ederek kararmasının önüne geçer. Pasta üzerine konulacak armutlar için bu konu önemlidir. Gün içinde tüketilmeyip dolapta bekletilecek pastalar için süsleme, tüketimden hemen önce de yapılabilir. Yapılan pasta süslemesiz bir şekilde saklanır, yenileceği zaman süslenir ve servis edilir. Bu işlem üzerindeki meyvelerin taze bir şekilde tüketilmesini sağlar.

Armutun pastalarda bir diğer kullanım şekli ise pastanın kremasına katılması veya pastanın kek arasına konulmasıdır. Öncelikle pasta içerisine konulacak armutların soyulması gerekir. Ayrıca keke ve kremaya göre sert olacak armutun pastaya eklenmeden önce sıcak suda haşlaması yapılır. Armut soyulup ortadan ikiye ayrıldıktan sonra hafif yumuşaması için haşlanır. Haşlanan armutlar krema içerisine katılacaksa püre haline getirilerek krema yapıldıktan sonra kremayla karıştırılabilir ve pastaya bu şekilde katılabilir. Haşlanan armutlar direkt olarak da pastanın kekleri arasında yerini alabilir. Tercihe göre haşlanan armutlar ince dilimler halinde ya da yarım armut halinde büyük olarak kek arasına sıralanır. Üzerine kek kalıbı kapatılarak diğer pasta yapma işlemleri uygulanabilir. Yarım armut halinde pastanın arasına konulacak armutlar pasta dilimlenince hoş bir görünüm kazandırır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
DeRDeST
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:30