|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Karadut Sefası Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.10.2015, 02:46 | #1 (permalink) |
| Karadut Sefası Tatlısı Tarifi Karadut Sefası Tatlısı Tarifi Malzemeler: 1200 gr süt (1 litre + 1 klasik su bardağı) 2 yemek kaşığı labne peynir 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) Yarım su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta Sefası için 750 gr karadut 1.5 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta (dolu) Yarım su bardağı su (klasik bardak) Yarım limonun suyu Yapılışı: Un, nişasta ve toz şeker tencerede iyice karıştırılır. Üzerine süt ve labne eklenir, karıştırarak orta ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra ocak kısılır. 2 dakika kadar çiğ kokusu gidene kadar pişirilir. Tereyağı ve vanilya eklenir. Orta devirde 2-3 dakika kadar çırpılır. Kuplara paylaştırılır. Yarıdan biraz fazla doldurun, sefasına yer kalsın... Karadutlar 1-2 dakika suda ıslatılır. Yıkanır, tencereye alınır. Üzerine toz şeker ve su eklenir. Yüksek ateşte şeker eriyip her tarafı kaynayana kadar beklenir. Orta ateşe alınır. Ben dutları ezmemek için tencereyi sallayarak karıştırdım. 1-2 dakika kaynayan dutlara nişasta eklenir, karıştırılır. 1 dakika kadar kaynatılır. Bu sırada bir kaç defa tencereyi sallayarak nişastanın her tarafına gelmesini sağlayabilirsiniz. Kıvama gelen sos tencereden alınır. Bekleyen muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Soğutulur, servis yapılır... Kolay gelsin, Afiyet olsun...
__________________ . . . . . . . . . |
02.10.2015, 02:47 | #2 (permalink) |
Ekşinseverpollyanna | Cevap: Karadut Sefası Tatlısı Tarifi Cok guzel duruyor, denemek lazim
__________________ |
02.10.2015, 03:08 | #3 (permalink) |
| Cevap: Karadut Sefası Tatlısı Tarifi
__________________ . . . . . . . . . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |