Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Piyano kek Nasıl Yapılır ?

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Piyano kek Nasıl Yapılır ? konusu , Piyano kek Nasıl Yapılır ? Malzemeler Kek katı için: 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 80 ml. ayçiçek yağı 125 ml. süt 1,5 su bardağı un 2 yemek ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Jade

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.10.2015, 11:00   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Piyano kek Nasıl Yapılır ?



Piyano kek Nasıl Yapılır ?



Malzemeler
Kek katı için:

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
80 ml. ayçiçek yağı
125 ml. süt
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için:

800 ml. süt
1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı çiğ krema

Üzeri için:

3 yemek kaşığı kakao

Nasıl yapılır
Keki hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın. Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyin. Hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayın.

Kek harcını; hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı, dikdörtgen bir kalıba döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında ocağa aldığınız krema karışımını, tereyağ ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın. Soğumuş olan krema karışımına son olarak çiğ kremayı katıp mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Pürüzsüz bir krema elde edin.

Islattığınız kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın. Üzerini düzeltin. Arzuya göre krema sıkacağı ile şekil vererek süsleyin, yer yer çikolatalar yerleştirin. Kakao eleyip soğuması için buzdolabına kaldırın. Kıvam alması için uzunca bir süre (en az 2-3 saat) dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Papatya beğendi.
__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 16.10.2015, 12:24   #2 (permalink)
Bu Ne Özgüven?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piyano kek Nasıl Yapılır ?

tramisuya benzettim

__________________


ikRa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 17.10.2015, 00:31   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Piyano kek Nasıl Yapılır ?

Olsa da yesek

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 7
Düşes, Hatra, ikRa, Jade, Papatya, Umut, Vanilya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 08:56