|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.11.2015, 09:38 | #1 (permalink) |
| Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek Malzemeler Kek harcı için: 3 adet yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı ayçiçek yağı 1/2 su bardağı süt 3/4 su bardağı ceviz içi 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın Kek kalıbını yağlamak için: 1/2 tatlı kaşığı tereyağı 1/2 tatlı kaşığı un Üzeri için: 3 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı tarçın Nasıl yapılır - Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın. - Ayçiçek yağı ve sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün. Ayıklanmış ceviz içlerini küçük parçalar halinde kırın. - Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın karışımını sıvı malzemelere azar azar ilave edip kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün. - Son olarak hafifçe unlanmış ceviz içlerini katıp kek harcını bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırın. - Dilimli kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı fırın tepsisini oda sıcaklığında bekleyen tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek harcını döküp üzerini düzeltin. - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın. Daha sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın. kadınvekadın
__________________ |
21.11.2015, 15:49 | #2 (permalink) |
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek teşekkürler |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |