|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Damla Sakızlı Fırın Sütlaç konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.03.2016, 20:50 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Taze süt ve bir parça damla sakızının bu denli lezzet kattığı sütlaç tarifine bayılacaksınız. Malzeme Listesi 1/2 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 lt süt (ben özel getirttiğim taze sütle yaptım) 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı Adım 1 Pirinci yıkayın ve 2 bardak suyla, suyunu çekene kadar haşlayın. Arada karıştırmayı unutmayın, aksi halde tencerenin dibine yapışır. Adım 2 Damla sakızını havanda dövün ve diğer tüm kuru malzemelerle birlikte bir kapta karıştırın. Adım 3 Sütü kuru malzemelere ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Adım 4 Daha sonra hazırladığınız sütlü karışımı haşlanan pirincin içine ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Adım 5 Sütlacı kaselere paylaştırarak, fırın tepsisine koyun ve kaselerin yarısına kadar su tepsiye su doldurun. Adım 6 Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Püf Noktası Sütlacınızı çok fazla kaynatmanıza gerek yok, çünkü fırında da bir miktar kıvam alacaktır. Arzunuza göre üzerine fındıkla süsleyebilirsiniz.
__________________ |
07.03.2016, 21:20 | #2 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Ne güzel şeyler paylaşıyorsun teşekkürü bir borç bilirim. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |