|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Karpuz Kabuğu Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
20.01.2019, 01:43 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Karpuz Kabuğu Tatlısı Tarifi Karpuz Kabuğu Tatlısı Tarifi Tadına doyulmaz, yaz döneminin vazgeçilmezleri arasında olan ve vücudumuz açısından birçok yararı bulunan karpuzu her şekilde tüketebilmek mümkündür. Sağlığımız açısından birçok yararı bulunan bu meyvenin kabuklarını atmak yerine tatlı yaparak değerlendirebilirsiniz. Karpuz kabuğu tatlısı hem faydalı hem de oldukça lezzetli bir tatlıdır. 600 gr. soyulup dilimlenmiş karpuz kabuğu 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1.5 litre soğuk su ½ limon suyu 1 çay bardağı toz kireç Karpuz Kabuğu Tatlısı Hazırlanışı Karpuz kabuğunun tatlısı kalın kabuklu karpuz kabukları kullanarak yapılmaktadır. İlk önce karpuz kabuklarının yeşil kısmı soyulmaktadır. Yeşil kısımları soyduktan sonra içeriğinde ki kırmızı kısım tamamen çıkartılır. Tatlı için sadece yeşil kabuk ile kırmızı kesim arasında ki beyaz kısım kullanılır. Karpuz kabuğunu tercihinize göre istediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz. Dilimlenen karpuz kabuklarını kireçli suya yatırmak gerekmektedir. Karpuz kabuğu dilimlerinin kireçli suda bekletilmesi karpuz kabuğunun sahip olduğu iriliklere göre değişim göstermektedir. Karpuz kabuğu tatlısının istediğiniz çıtırlıkta olması için kabukları kireçli suda 2-12 saat arasında bekletmek gerekmektedir. Soymuş olduğunuz karpuz kabuğu dilimleri kireçli suya yatırılacaktır. Bunun için öncelikle 1.5 litre soğuk su içine 1 çay bardağı toz kireç koyup iyice karıştırınız. Kireç suyun tabanına oturduktan sonra üste çıkmış olan kireç kaymağı alınır. Karpuz kabuklarını yeterince geniş bir tencere içerisine alarak üzerine kireçli suyu ekleyin. Karpuz kabuklarını kireçli suyun içerisinde minimum 4 saat bekletin. 4 saat bekletilen karpuz kabuklarını kireçli sudan arındırın. Daha sonra karpuz kabuklarının acılığını giderene kadar bol su ile en az üç defa yıkayın. Güzelce yıkadığınız karpuz kabuğu dilimlerini tencere içerisine koyun. İçerisine 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Normal ısıda olacak şekilde tencerenin ağzını açık bırakarak 30 dakika boyunca pişirin. 30 dk tamamlandıktan sonra ocağın ısısını en düşüğe alarak karpuz dilimleri şeffaflaşıncaya kadar yaklaşık bir 30 dakika daha pişirin. 30 dk daha pişen karpuz kabuğu dilimlerinin içerisine yarım bardak limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Bu işlemden sonra bir kereliğine tencereyi fokur fokur kaynatın. Artık karpuz kabuğu tatlınız hazır.
__________________ İyiler Kaybetmez,Kaybedilir. |
21.01.2019, 21:31 | #2 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Karpuz Kabuğu Tatlısı Tarifi Vay canına tadı nasıldır acaba. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |