Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan San Sebastian Cheesecake Tarifi konusu , ...


Like Tree3Beğeni
  • 2 Post By Killer Queen
  • 1 Post By Papatya

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.01.2019, 23:12   #1 (permalink)
Hayali Karakter...
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp San Sebastian Cheesecake Tarifi


San Sebastian Cheesecake Tarifi


San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır

İspanya'da doğan ve San Sebastian şehrinde La Vina adlı bir restorandan çıkmış olan bu cheesecake "yanık cheesecake" olarak da anılıp biliniyor. Tabanı olmayan ve bu yüzden de damak tadımıza uyar mı endişesi yaratan fakat bir kez deneyimledikten sonra tadına doyulamayan lezizlikte bir pasta. Üstelik sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilen, son derece pratik bir tarif oluşuyla da cezbediciliğini katlıyor.



Normal cheesecake'lerden farklı olarak, tabanının olmayışı haricinde fırındaki pişme derecesinin yüksekliği ile daha çabuk hazırlanan ve üzerinde koyu ve parlak renk bir kabuk oluşan, bu hafif yanık tadının da lezzetine lezzet kattığı kanaatindeyim.
Sade olarak sunumu çok revaçta olsa da, ben sanırım sos desteğine her daim ihtiyaç duyuyorum. İster karamel, ister meyve, ister çikolatalı fark etmez fakat yanında muhakkak bir sos veya meyve çeşitleri ile servis etmenizi öneririm.

San Sebastian Cheesecake

Malzemeler

36 gr (4 yemek kaşığı) un
500g (2 su bardağı) krema (oda sıcaklığında)
900g beyaz krem peynir (oda sıcaklığında)
6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
350g (1+3/4 su bardağı) toz şeker


Yapılışı

Fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın. 23-24 cm'lik kelepçeli kalıbınızın içini ve kenarlarını yumuşamış tereyağ veya margarinle güzelce yağlayın. Kalıptan dışarı biraz taşacak şekilde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine oturtun. Tekrar yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın.



Şeker ve krem peyniri iyice karışana dek 1 dakika çırpın.
Çırpmaya devam ederken yumurtaları birer birer (aralarda çırpmak suretiyle) ekleyin.
Kremayı da ekleyip harmanlanana dek (en fazla yarım dakika) karıştırın.
Son olarak unu da her bir yemek kaşığı ilavesinden sonra çırpacak şekilde ekleyip karıştırın.



Kalıbınıza döküp 45-50 dakika kadar pişirin. Fırının kapağı kapalı kalsın ve 20 dakika içinde bekletin. Sonra fırın kapağını yarım açın ve 20 dakika bekletin. En son çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun. Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz.
Üzerine dilediğiniz bir sos ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz.

Bon Appétit!


Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor.
Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz.

Yumurta kokusu herkesin baş korkusu. Yumurta sayısı az olmadığı için kokuya da aşırı hassasiyeti olan kişiler için önerilerim; fırın derecesini düşürmeleri ve böylece yumurtanın pişmesini engellemeleri. Harcına vanilya ilavesi yapmaları ve en önemlisi cheesecake'i bir gün geç tatmaları. Gününde pişmiş cheesecake dinlenmemiş ve lezzeti oturmamış oluyor ve 1 gün dolapta beklemiş olan ile farkı çok açık bir şekilde anlayabiliyorsunuz.



Özellikle bu tarif için kelepçeli kalıp ve yağlı kağıt kullanımı elzem. Önce kelepçeli kalıbınızı yumuşamış tereyağ ile yağlıyor, sonra içine kenarlarından biraz taşacak şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırıyor ve üzerini, kenarlarını yine tereyağ ile yağlıyorsunuz. Böylece pastanız pişip dolapta soğuduktan sonra hem kalıptan hem yağlı kağıttan kolaylıkla çıkıyor.

Fırında pişer pişmez hemen dışarıya çıkarmanız ani ısı değişimine maruz bıraktığınız için çökme ile sonuçlanabiliyor.

Her türlü fırında kabarıp biraz sönme payı oluyor fakat aşamalı soğutma ile minimuma indirebiliyorsunuz.

Önce fırın kapağı kapalı 20 dakika, sonra fırın kapağı yarı açık 20 dakika, sonra dışarda soğuyana dek ve en son buzdolabında soğumaya bırakılarak bu aşamalar tamamlanıyor.

Damla Şeftalicioğlu


Papatya ve Brisingr beğendi
Killer Queen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.01.2019, 00:23   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

Bu saatte de tatlı tatlı canım istedi

Killer Queen beğendi.
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.01.2019, 19:37   #3 (permalink)
Hayali Karakter...
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: San Sebastian Cheesecake Tarifi

Harika bir şey bu. Denemek isteyenler hiç çekinmesinler.

Killer Queen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 23:42