|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Elmalı İrmik Helvası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
12.01.2013, 15:39 | #1 (permalink) |
BaHaRamaZaN | Elmalı İrmik Helvası MALZEMELER
YAPILIŞI Tereyağını teflon tenceresine alıyoruz,büyük bir kısmı eridiğinde irmiği ilave ediyoruz.İrmik kuru kaldıysa biraz daha yağ ilave ediyorsunuz eğer yağı göz kararı ekliyorsanız,çok yağ içinde yüzüyorsa irmikler irmik ekleyebilirsiniz.İrmikler renk değiştirmeye başlayınca ,elma rendesi de ekliyoruz,irmik koyulaşmadan şekeri ekliyoruz.Elmalı biraz da pişmiş sevenler irmikle de ilave edebilirler.Şeker ile çevirmeye devam edilir.Altlarında koyulaşma başlamak üzereyken süt ilave ediyoruz.Karıştırarak sütü çekmesini sağlıyoruz.Tarçın ekliyruz.Kapağını kapatıp,10 dk dinlendiriyoruz. Servis şekli size kalmış,ister kek kalıbında soğutup,dilimleyebilirsiniz,ister kaşıkla,ister tepside dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Servis yapmadan önce süslemeyi unutmazsak ekstra lezzet elde etmiş oluruz. Afiyet olsun… Alıntıdır
__________________ Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!... Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |