Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatlılar (https://www.forumaski.com/tatlilar/)
-   -   Krem Karamel Tarifi (https://www.forumaski.com/tatlilar/26867-krem-karamel-tarifi.html)

heLen 08.02.2013 10:58

Krem Karamel Tarifi
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Malzemeler
Süt (1 kg) Vanilya (1 çay kaşığı) Şeker (2 su bardağı) Yumurta (8 adet) Limon (Yarım limon suyu) Soğuk su (2 su bardağı) Püf Noktası Sütün kaynatılmaması gerekir. Krem karamele şekil vermek için fırına girebilecek cam bardak ya da kase de kullanabilirsiniz. Fırın tepsisine döktüğünüz soğuk suyun karamel kaplarının yarısını geçmesi önerilir. Krem karameli fırına yüksek ısıda vermemeniz önerilir. Yüksek ısıda fırına verildiği taktirde krem karameller bütün halinde çıkmaz. 1 kg süt ile krem karamelin kaplarının büyüklüğüne göre 6-10 adet arası krem karamel çıkabilir. Tercihe göre karamelin yapımında süt ve krem Adım Adım Pişirme 1- Tencereye 1 kg soğuk sütü ve 2 su bardağı şekeri boşaltın. Şeker eriyene ve süt ılıklaşana kadar ısıtın. Derin çukur bir kaba 8 adet yumurtayı kırın. Süt ılık olunca tencerenin altını kapatın. 2- Bir çay kaşığı vanilyayı ve ardından kırdığınız 8 adet yumurtayı tencereye ekleyerek iyice çırpın. 3-Karamelin yapımı: Tavaya yarım su bardağı şekeri dökün ve şekeri karıştırarak karamel kıvamına gelene kadar kısık ateşte eritin. Yarım limon suyunu döktükten sonra hemen tavadan alın. Fırın tepsisine dizdiğiniz karamel kaplarının içine karameli dökün. 4- Tenceredeki süt, vanilya ve yumurta karışımını derin bir çukur kapa süzdürün. Süzdürdüğünüz sütü krem karamel kaplarının içine kepçe ile boşaltın. 5- İki bardak soğuk suyu fırın tepsisine dökün. Fırında 120 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. 6- Fırından çıkardığınız krem karamelleri soğumaya bırakın. Soğuyan krem karamelleri bir bıçak yardımıyla kabından ayırarak bir tabağa ters çevirerek servis yapın.a kullanabilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Cohen 25.01.2017 14:50

Cevap: Krem Karamel Tarifi
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

1 litre süt,
2 tane yumurta,
4 yemek kaşığı un,
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
1 paket vanilya (5 gram).


Karameli için;

7 yemek kaşığı toz şeker.

Krem Karamel Yapılışı

Krem karamel yapmak için öncelikle karameli için gerekli olan toz şeker, teflon tavaya alınır ve orta ateşte yakmadan eritilir.
Eriyen karamel sertleşmeden hemen kaşık yardımı ile kaselere bölüştürülür (bu ölçülerden 6 kase çıkıyor).

Muhallebisini hazırlamak için gerekli olan vanilya haricindeki malzemeler, tencere içerisine alınıp karıştırılır.
Elde edilen karışım, tel çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kıvam alınca içerisine vanilya ilave edilip karıştırılır.

Pişirilen muhallebi kaselere boşaltılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
Hazırlanan krem karamel soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 1 gece dinlendirilir (karamelin erimesi için).
Ertesi gün servis tabağı üzerine ters çevrilerek kaseden çıkartılır ve soğuk olarak servise sunulur.

Not; 1 gece bekleyince karameli tamamen eriyor.

Killer Queen 06.07.2020 17:45

Cevap: Krem Karamel Tarifi
 
Krem karamele bayılırım. (L)


Saat: 12:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.