Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Krem Karamel Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Krem Karamel Tarifi konusu , [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] Malzemeler Süt (1 kg) Vanilya (1 çay kaşığı) Şeker (2 su bardağı) Yumurta (8 adet) Limon (Yarım limon suyu) Soğuk su (2 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.02.2013, 10:58   #1 (permalink)
GeCe MaviSi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Krem Karamel Tarifi



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Malzemeler
Süt (1 kg) Vanilya (1 çay kaşığı) Şeker (2 su bardağı) Yumurta (8 adet) Limon (Yarım limon suyu) Soğuk su (2 su bardağı) Püf Noktası Sütün kaynatılmaması gerekir. Krem karamele şekil vermek için fırına girebilecek cam bardak ya da kase de kullanabilirsiniz. Fırın tepsisine döktüğünüz soğuk suyun karamel kaplarının yarısını geçmesi önerilir. Krem karameli fırına yüksek ısıda vermemeniz önerilir. Yüksek ısıda fırına verildiği taktirde krem karameller bütün halinde çıkmaz. 1 kg süt ile krem karamelin kaplarının büyüklüğüne göre 6-10 adet arası krem karamel çıkabilir. Tercihe göre karamelin yapımında süt ve krem Adım Adım Pişirme 1- Tencereye 1 kg soğuk sütü ve 2 su bardağı şekeri boşaltın. Şeker eriyene ve süt ılıklaşana kadar ısıtın. Derin çukur bir kaba 8 adet yumurtayı kırın. Süt ılık olunca tencerenin altını kapatın. 2- Bir çay kaşığı vanilyayı ve ardından kırdığınız 8 adet yumurtayı tencereye ekleyerek iyice çırpın. 3-Karamelin yapımı: Tavaya yarım su bardağı şekeri dökün ve şekeri karıştırarak karamel kıvamına gelene kadar kısık ateşte eritin. Yarım limon suyunu döktükten sonra hemen tavadan alın. Fırın tepsisine dizdiğiniz karamel kaplarının içine karameli dökün. 4- Tenceredeki süt, vanilya ve yumurta karışımını derin bir çukur kapa süzdürün. Süzdürdüğünüz sütü krem karamel kaplarının içine kepçe ile boşaltın. 5- İki bardak soğuk suyu fırın tepsisine dökün. Fırında 120 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. 6- Fırından çıkardığınız krem karamelleri soğumaya bırakın. Soğuyan krem karamelleri bir bıçak yardımıyla kabından ayırarak bir tabağa ters çevirerek servis yapın.a kullanabilirsiniz.

__________________
heLen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2017, 14:50   #2 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Krem Karamel Tarifi



Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

1 litre süt,
2 tane yumurta,
4 yemek kaşığı un,
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
1 paket vanilya (5 gram).


Karameli için;

7 yemek kaşığı toz şeker.

Krem Karamel Yapılışı

Krem karamel yapmak için öncelikle karameli için gerekli olan toz şeker, teflon tavaya alınır ve orta ateşte yakmadan eritilir.
Eriyen karamel sertleşmeden hemen kaşık yardımı ile kaselere bölüştürülür (bu ölçülerden 6 kase çıkıyor).

Muhallebisini hazırlamak için gerekli olan vanilya haricindeki malzemeler, tencere içerisine alınıp karıştırılır.
Elde edilen karışım, tel çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kıvam alınca içerisine vanilya ilave edilip karıştırılır.

Pişirilen muhallebi kaselere boşaltılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
Hazırlanan krem karamel soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 1 gece dinlendirilir (karamelin erimesi için).
Ertesi gün servis tabağı üzerine ters çevrilerek kaseden çıkartılır ve soğuk olarak servise sunulur.

Not; 1 gece bekleyince karameli tamamen eriyor.

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 6
Cohen, heLen, Jade, Laura, Papatya, Vanilya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:30