Şekerpare Tatlısı Tarifi MALZEMELER: 300 gram un, 400 gram toz şeker, 125 gram pudra şekeri, 250 gram margarin, 3 yumurta, 1 limon, 1 paket vanilya, 15 tane ba*dem, Margarin porselen kaseye konur. Pudra şekeri ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştıra karıştıra iyice beyazlaştırılır. • Sonra yumurtaların sarıları, vanilya ve rendelenmiş limon ka*bukları konur. Aynı şekilde 15 dakika daha kaynatılır. Ardından, azar azar un dökülüp iyice yedirilir. • Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparılıp düzgün yuvar*laklar yapılır. Biraz ısıtıldıktan sonra tepsiye dizilir. • Ortalarına kabukları soyulduktan sonra 2ye ayrılmış bademler konur. Hafifçe bastırılır. • Orta hararetli fırında altları üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. • Tencereye şeker konur. 1 tatlı kaşığı limon suyu ve üstünü 2 par*mak geçecek kadar su ilave edilir. • Ateşe oturtulur. “Kıvamlı şurup” hazırlanır. • Şurup soğuduktan sonra fırından alınan tepsideki şekerparelerin üstüne dökülür. Soğuması beklenir. •Tatlılar, kırmadan alınıp servis tabaklarına konur. |
Saat: 19:03 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.