Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Çikolatalı Muzlu Süslü Pasta

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Çikolatalı Muzlu Süslü Pasta konusu , Çikolatalı Muzlu Süslü Pasta Malzemeler Pandispanya İçin 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı kakao Yarım çay bardağı kaynar su ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.08.2013, 03:54   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çikolatalı Muzlu Süslü Pasta



Çikolatalı Muzlu Süslü Pasta


Malzemeler

Pandispanya İçin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema İçin
200 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2oo ml krema
Üzeri İçin
1 su bardağı süt(pandispanyayı ıslatmak için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Damla çikolata
Muz



Süslemek İçin
Beyaz çikolata
Hamur şekerinden yapılan çiçekler


Yapılışı
Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir Diğer kapta yumurta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpın .En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 15- 20 dakika pişirin.Bu süre fırına göre değişir. Çıkartıp soğumaya bırakın. Krema yapımına başlayalım. Tereyağı, çikolata ve sütü birlikte benmari usulü eritin ve çikolatalı karışım hafif ılınınca yumurta sarısını ekleyip çırpın. Başka bir kapta kremayı da katılaşana kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı kremaya ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.

Pastanın birleştirilmesi; pandispanyadan ayrı üç defa pişirdim. (siz daha küçük yapacaksanız yukarıdaki ölçüler 24 cm. kalıp için. Tabi o zaman pişirme süresi 50 dakika.. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alıp, sütle ıslatın. (Ben yukarıdaki kremanın 2 katını hazırladım) Kremanın yarısını sürüp, dilimlenmiş muzları dizin. Damla çikolata serpip ikinci katı üzerine koyun. Krema, muz, damla çikolata..Üçüncü katıp üzerine koyup, hazırladığınız kremşanti ile üzerini sıvayın. Beyaz çikolatayı rendeleyip yada sebze soyacağı yardımı ile pastanın üzerini çikolata ile kaplayın..


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Perii, Venüs
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:07