Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Bayram baklavası için püf noktalar

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bayram baklavası için püf noktalar konusu , Bayram baklavası için püf noktalar Siz de tatlınızı hazırlamadan önce bu önerilere bir göz atın. Baklava için kullanılan hamurlar şeffaf olarak nitelendirilebilecek ölçüde ince olmalıdır. Ancak hamuru ince açmaya çalışırken ...


Like Tree4Beğeni
  • 3 Post By Urahara
  • 1 Post By Gülümse

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.08.2013, 18:27   #1 (permalink)
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bayram baklavası için püf noktalar



Bayram baklavası için püf noktalar

Siz de tatlınızı hazırlamadan önce bu önerilere bir göz atın.



Baklava için kullanılan hamurlar şeffaf olarak nitelendirilebilecek ölçüde ince olmalıdır. Ancak hamuru ince açmaya çalışırken dağılmamasına da dikkat edilmelidir. Hamurun dağılmasını engellemek için kararında yumurta kullanılmalıdır. Baklava yapımında sert buğday unu kullanılmalıdır.
Baklavanın kıtır kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyunu ekleyin. Tereyağ ayrı bir lezzet katsa da tercih etmiyorsanız süt oranı yüksek margarinler kullanın.
Baklava şerbetinin şekerlenmemesi için çeyrek limonun suyu da şerbete katılmalıdır.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2013, 18:31   #2 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayram baklavası için püf noktalar

Eskiden, yani kendi memleketimizdeyken bütün mahalle toplanırdık 2 gün öncesinden baklavalar açılırdı bizde çocuktuk o zaman bizede kavanoz verirlerdi Ertesi gün fırınlarda pişirilirdi ki herkesin kendi bahçesinde bir taş fırını vardır. Biz şerbeti dökülmeden kuru kuru tırtıklardık üstünden En son çare bizim için küçük bir tepsi yapmışlardı şerbetsiz yiyelim diye

Urahara beğendi.
Gülümse isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2013, 18:40   #3 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayram baklavası için püf noktalar

En iyisi hazır baklava almak ne uğraşıcaz ya

__________________
Rüya Perisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2013, 18:45   #4 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayram baklavası için püf noktalar

Bu tatlı bir kere hazır yapılmış sıkıysa açarak yapın annem bile hazırcı oldu

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 6
Diyarbakır, Gülümse, KeNJiBaTuSaY, Perii, Rüya Perisi, Urahara
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:56