|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Fındıklı Bohça Baklava Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.08.2013, 02:08 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Fındıklı Bohça Baklava Tarifi Fındıklı Bohça Baklava Tarifi Malzemeler 500 gr hazır baklavalık yufka 250 gr tereyağı Yeterince iri çekilmiş fındık Şerbeti İçin 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Yapılışı Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada eritilir. Yufkaların aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır. 8×8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |