Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi konusu , Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi Malzemeler Pandispanya İçin 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nisaşta 1 yemek kaşığı kakao 1/2 çay bardağı kaynar su ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.08.2013, 20:03   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi



Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi


Malzemeler

Pandispanya İçin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu
1 paket vanilya

Muhallebisi İçin
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurtanın sarısı
1 paket sade toz krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)

Ara Katları İçin
250 gr. çilek
Damla çikolata
Çikolata kaplı antep fıstığı


Üzeri İçin
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
File fındık
Yapılışı
Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır. Beyazları kar haline gelene kadar çırpılır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpıyoruz. Daha sonra unu, kakaoyu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpıyoruz. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm kelepçeli kalıba dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakikada pişirin.



Krem şanti hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çırpma teli ile çırparak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra yani göz göz olduktan sonra ocaktan alın. Bir süre ılınmak üzere tezgahta bırakın. Ara ara çırpma teli ile çırpın ki kaymak bağlamasın. Ilındıktan sonra içine 1 bardak süt ile hazırladığınız krem şantiyi koyup iyice çırpın. Krema iyice soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.



Pandispanyayı üç kata bölün. Servis tabağına en üstteki parçayı ters çevirin. 1/2 su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı çilek reçelini karıştırıp ıslatın. Kremanın yarısını koyup, kaşın tersi ile düzleyin. Dilimlenmiş çilek, çikolata kaplı antep fıstığı ve damla çikolata serpin. Orta katı üstüne koyun ve aynı işlemleri tekrarlayın. En üst katı koyun. (Bu işlemleri yaparken kalıbın kelepçe kısmının içinde yapıyorum.) Vaktiniz varsa 2-3 saat bekletin. Süt ile hazırladığınız krem şanti ile üzerini kaplayın. Yanlarına file fındık ile süsleyin.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 09:26