Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi konusu , Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 1 fiske tuz 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş 250gr ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.08.2013, 02:04   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi



Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
250gr nişasta; açmak için
200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
1,5 paket tereyağı
1 yumurtanın akı

Şerbeti İçin

5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
Bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. Üzerlerine tekrar nişasta serpin. Her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). Açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Cevizi yumurta akı ile karıştırın. Yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. Diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.Tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
Bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin. Afiyet Olsun

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Jade, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:49