|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Çilekli Volovan Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
30.08.2013, 00:31 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Çilekli Volovan Tarifi Çilekli Volovan Tarifi Malzemeler 10 adet milföy hamuru 1 adet yumurta 200 gr çilek Sos İçin 250 ml süt 3 çorba kaşığı toz şeker 20 gr mısır nişastası 1 çorba kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta 20 gr un 1 paket şekerli vanilin Yapılışı Fırını 200 derecede ısıtın. Öncelikle volovanları hazırlamak için 5 adet milföyden büyük kalıp ile kalp şeklinde parçalar kesin. Kalan milföylerden de küçük kalp kalıpla parçalar kesin. Büyük kalp şeklinde kestiğiniz hamurun üzerine küçük parça kalpleri yerleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Milföyleri aralıklarla tepsiye yerleştirin ve iç kısmı hariç üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Kabarıp üstü iyice kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Pastacı kreması için vanilya ilave edilmiş sütü sos tenceresinde kaynatın. 3 çorba kaşığı tozşeker ile 2 yumurtanın sarısını cam bir kapta 5 dakika boyunca çırpın. Mısır nişastası ile unu eleyip, bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Süt kaynayınca yarım su bardağı kadar kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğumuş milföylerin içini pastacı kremasıyla doldurun ve üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Pudraşekeri dökerek servis yapın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |