Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Bal Kabaklı Pasta Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bal Kabaklı Pasta Tarifi konusu , Bal Kabaklı Pasta Tarifi Malzemeler 2 kg. balkabağı 2,5 su bardağı balkabağı(şekeri biraz az ekliyoruz bu sefer-çok ağır olmasın) 1 poşet kremşanti +1 su bardağı süt 2-3 adet muz(muz biraz ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.09.2013, 00:40   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bal Kabaklı Pasta Tarifi



Bal Kabaklı Pasta Tarifi

Malzemeler

2 kg. balkabağı
2,5 su bardağı balkabağı(şekeri biraz az ekliyoruz bu sefer-çok ağır olmasın)
1 poşet kremşanti +1 su bardağı süt
2-3 adet muz(muz biraz sert olanlarını seçin)
25 adet petibör bisküvi(çifte kavrulmuş kullanmayı tercih ediyorum ben)
üzerini süslemek için:
döğülmüş ceviz veya hindistan cevizi
ben birazda ayva receli tanelerinden kullandım

Bal kabağını buradaki gibi pişirip biraz ılıtın.Çatalla iyice ezin(kabağın yeşil kısımlarını pişirmeden iyice alırsanız,ezmek kolay olacak ve rengide parlak olacaktır)
Bisküvileri alt resimdeki gibi 3 sıra bir jelatin veya pişirme naylonu üzerine sıralayın.Ilık püreyi bisküvilerin üzerine biraz sürün.
Kenarlardaki bisküvilerin üzerine birer kat daha bisküvi yerleştirip,ortadakileri bir kat bırakın.Yine üzerlerine püreden sürün.Orta kısımdaki bisküvilerin üzerine de püreden bir miktar daha yerleştirip,üzerine bütün muzları düz olarak yerleştirin.
Bisküvilerin alt kısmına yerleştirdiğiniz jelatin veya pişirme naylonundan tutup iki ucu birleştirerek piramit haline getirin.Kalan tüm püreyi dış kısmına sürerek bisküvilerin üzerini kapatın.Bir saat kadar buzdolabına kaldırıp sonra çırpılmış krem şanti ile kaplayıp üzerini süsleyin.

Not
Pişirdiğiniz kabak miktarına göre pasta büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.
ğer 1-2 gün önce yaptığınız kabak tatlısının arta kalan kısmından bu pastayı yapmak isterseniz kabağı ezip tencerede biraz ısıtıp öyle sürün.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:07