Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi konusu , Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi Malzemeler 1 kg soyulmuş doğranmış balkabağı 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 200 ml krema 1 su bardağı portakal suyu 2 yemek ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.09.2013, 00:45   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi



Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi


Malzemeler

1 kg soyulmuş doğranmış balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
200 ml krema
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
yarım su bardağı file antep fıstığı

Pandispanya İçin

4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

Önce pandispanyasını hazırlıyoruz ki dinlensin. Yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz. Yumurta akını cam bir kapta köpürüp kar gibi olana kadar çırpın. Toz şekerin yarısını ekleyin şeker eriyene kadar bir müddet daha çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları, kalan şeker ve kaynar suyu 7-8 dk çırpın. Yağı ekleyin çok az daha çırptıktan sonra yumurta akları, elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin tahta kaşıkla karıştırıp 24 cm lik pasta çemberine yada yağladığınız kalıba boşaltın. hamuru çemberin kenarlarına çekin bulaştırın ki rahat tutunsun çembere tırmansın.
175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişdiğini kürdanla test edip fırından çıkarın.
balkabağını tencereye alın 2 su bardağı toz şekeri üzerine gezdirin bir iki taşım kaynayınca altını kısın. Yumuşayınca kapağını açın hem rengi kızarsın hemde şerbetini çeksin yoğunlaşsın. Pişince altını kapatın soğumaya bırakın.
Pandispanyayı ortasından iki eşit parçaya bölün. Portakal suyuna 2 yemek kaşığı şeker döküp karıştırın. Portakal suyuyla ıslatın. Kremanın üçte ikisini kaseye alın mikserle koyulaşana kadar çırpın. Püre haline getirdiğiniz kabak ve cevizin yarısını çırptığınız kremaya ekleyip karıştırın. Pandispanyaya kalan kremayı sürün üstüne balkabağı püresi sürün. Diğer yarısını üstüne kapatın. Balkabağıyla pandispanyanın her yerini sıvayın. File fıstığı pastanın yanlarına yapıştırın. buzdolabında 4-5 saat soğuttuktan sonra kalan cevizi balla karıştırıp üstüne dökün servis edin.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:48