Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Profiterollü Pasta Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Profiterollü Pasta Tarifi konusu , Profiterollü Pasta Tarifi Malzemeler 1 adet hazır pasta keki Sos İçin 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı kako 3 çorba kaşığüı toz şeker 10 adet bitter çikolata 1 çay ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.09.2013, 23:00   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Profiterollü Pasta Tarifi



Profiterollü Pasta Tarifi


Malzemeler

1 adet hazır pasta keki

Sos İçin
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kako
3 çorba kaşığüı toz şeker
10 adet bitter çikolata
1 çay kaşığı nişasta

Krem Şanti İçin
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt

Kreması İçin
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Profiterol İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta

Yapılışı

Zor bir pasta ama olsun işe koyulalım nasılsa sonuç harika. Eeee zahmetsiz rahmet olmaz. İşe profiterolden başlayalım, küçük nir tencereye suyu, margarini, toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve bir kaç taşım kaynatıyoruz. Kaynayan karışama unu ilave edi iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte 3 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından ocaktan indirip ılıması için kenara alıyoruz. Arada bir karıştırırsanız ılıması kolaylaşır. Ilıdıktan sonra içine 3 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz. Şimdi bir torbanın ucunu deliyoruz ve içine hazırladığımız hamuru koyuyoruz. Hafif yağladığımız tepsiye torbayı aşağı doğru sıkarak ceviz büyüklüğünde yuvarlakları tepsiye bırakıyoruz. Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. 25 – 30 dakikada pişiyor. Profiterol pişerken biz kremayı hazırlmaya geçelim, bir tencereye süt, şeker, un, vanilyayı koyup ateşe koymadan önce iyice karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiritoruz. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi hazırlamaya geçelim toz şantiyi ve sürü mikserle karıştırıp köpürtüyoruz. Ve son aşamaya geçiyoruz, küçük bir tencereye süt, toz şeker, kakao, nişastayı ilave edip iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz ocaktan indirmeden çikolataları ilave edip çikolatalar eriyene kadar pişiriyoruz. Bütün hazırlıklarımız bitti haydi bunları birleştirelim, hazı keki elıp üç kat yapacak şekilde üçe ayırıyoruz. Ve kekin ilk katını servis edeceğimiz tabağa alıyoruz. Üzerine krema ve krem şantiden alarak ilk kata sürüyoruz. Bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz. Ve an son katada krema ve krem şantiyi sürerek profiterolleri üzerine diziyoruz üzerine krema ve krem şantiden sonra sosu ilave ediyoruz. Afiyet olsun.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Papatya, Perii, Vanilya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 11:51