|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.09.2013, 13:08 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta Tarifi Kayısılı Ve Portakallı Rulo Pasta Tarifi Malzemeler 6 kişilik Yağlamak için; az yağlı yumuşak margarin 4 yumurta akı Yarım su bardağı (115 g) tozşeker Yarım su bardağı (50 g) un 1 küçük portakal kabuğu rendesi 3 yemek kaşığı (45 ml) portakal suyu İçinin dolgu malzemesi için: Yarım su bardağı (115 g) doğranmış kuru kayısı 2/3 su bardağı (150 ml) portakal suyu Süslemek için: Üzerine serpmek için; 2 tatlı kaşığı (10 g) pudra şekeri Şerit halinde doğranmış portakal kabuğu … Yapılışı 1-Fırını önceden 200 derecede ısıtın. 23X33 cm’lik bir kek kalıbını yağlayıp, içine yağlı kağıt serin. Kağıdı da hafifçe yağlayın. 2-Yumurta aklarını bir kaseye koyup, ayana kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyip, her ekleyişin ardından çırpmaya devam edin. 3-Unu, portakal rendesini ve portakal suyu*nu da yumurtalara karıştırın. Karışımı, ha*zırladığınız tepsiye kaşıkla döküp iyice yayın. 4-Fırında 15-18 dakika ya da pandispanya sertleşip soluk altın rengi alana kadar pi*şirin. Yağlı kağıdın üzerine kapatıp, sıkıca sararak rulo haline getirin. Sonra soğumaya bırakın. 5-İçinin dolgu malzemesini hazırlamak için, kayısıları ve portakal suyunu bir ten*cereye koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, yavaş yavaş kaynatın. Pişince kayısıları mut*fak robotundan geçirip, püre haline getirin. 6-Ruloyu açıp, kayısı karışımını rulonun içine sürün. İnce şeritler halinde kağıtlar kesip, bu kağıtları rulonun üzerine çaprazla*masına koyun. Sonra üzerine pudra şekeri serpip kağıdı çıkarın. Portakal şeritleriyle süsleyip dilimler halinde servis yapın. Afiyet Olsun :-) |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |