|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kış Rüyası Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.11.2013, 13:07 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Kış Rüyası Tarifi Kış Rüyası Tarifi Malzemeler 1 lt. süt 1 çay bardağı süt 1 su bardağı (silme) un 1 yemek kaşığı (silme) mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 125 gr. margarin 1 poşet krem şanti 1 paket vanilya Bol hindistan cevizi Yapılışı Unu, mısır nişastasını ve yağı bir tencereye alıp altını yakın.Un ve nişastayı sararmayacak kadar, sürekli karıştırarak kavurun.İçerisine 1 lt. sütü ve 1 bardak toz şekeri ilave edin.Ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Muhallebiniz piştiğinde içerisine vanilyayı ilave edip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpın.(Arzu ederseniz tarife, damla sakızı ya da çilekli sakız ilave edebilirsiniz.) 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın.En büyük boy dikdörgen borcam kalıbının tabanına bolca hindistan cevizi serpin.(Hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz,aksi taktirde tatlınız borcama yapışır ve çıkartamazsınız.)Üzerine muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla yüzeyi düzleyin.Soğumuş muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve yüzeyi düzeltin.Hazırladığınız tatlınızın üzerini streç ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün, tatlıyı enine küçük kareler halinde kesin ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parçayı birbirine yapıştırın.Tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınıza alın.Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |