Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Midye Baklavası Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Midye Baklavası Tarifi konusu , Midye Baklavası Tarifi Porsiyon : 12 Hazırlanma : 60 dk Malzemeler - 200 Gr Ceviz Dövülmüş - Yarım Paket Kabartma Tozu - 1.5 ( 3/2 ) Paket Margarin - 1 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.11.2013, 15:45   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Midye Baklavası Tarifi



Midye Baklavası Tarifi



Porsiyon : 12
Hazırlanma : 60 dk

Malzemeler

- 200 Gr Ceviz Dövülmüş
- Yarım Paket Kabartma Tozu
- 1.5 ( 3/2 ) Paket Margarin
- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 4 Su bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Akı
- Kararında Tuz

Açmak İçin
- 250 Gr Nişasta

Şerbeti İçin
- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 4 Su bardağı Su
- 5 Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sıvı yağı, sütü, sirkeyi, 1 fiske tuzu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Sonra bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. 3 yufkanın aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayarak üst üste serelim. Üç yufkayı birlikte oklavaya sararak iç kısmından oklavayı çekip çıkaralım. Yufka rulosunu 3 cm. genişliğinde parçalar halinde keserek uç kısımlarını büzerek kapatalım. Büzülen kısımları alta ve üste gelecek şekilde dik konuma getirip merdane ile 2 mm. kalınlığında açalım. İri dövülmüş cevizi yumurta akı ile karıştıralım. Yuvarlak parçaların bir kenarlarına cevizli harç koyup diğer kenarları üzerine çevirip kenarlarını bastırmadan kapatalım. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana ve aralıksız şekilde yerleştirelim. Kalan yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım.Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 03:33